Hur man bygger en ruta runt en Attic ugnen att förhindra is dammar

Hur man bygger en ruta runt en Attic ugnen att förhindra is dammar

Installera en ugn i din vind kan spara utrymme i andra delar av ditt hem och ge mer värme direkt tillgång till hemmets ventilationssystem. Men kan det också öka risken för is dammar. En is dam formulär när värmen läcker ut genom taket, smältande snö och is, som sedan fryser när temperaturen sjunker. Vatten pooler upp bakom ice dammen och kan ange hem genom taket, skadar takmaterial, som kan föranleda dyra reparationer. Bygga en tät låda runt en vinden ugnen kommer sannolikt kränker byggnormer, som ofta kräver flera fötter ledigt utrymme runt en vinden ugnen. Dock kan du konstruera en isolerad låda för att delvis dölja den ugnen värmen så länge du har tillräckligt med utrymme att göra detta.

Instruktioner

•Measure utrymmet runt din vind med ett måttband, inklusive avståndet mellan takstolar och höjden av takstolar över golvet. Bestämma måtten för en tresidig låda som fäster till takstolar och ger två sidor och en topp som kommer att dölja del av vinden där ugnen finns.

•Överför dina mått till ark av 1/2-inch plywood. Lägg plywood över ett par sawhorses och klipp ut sidorna av din låda med en cirkelsåg.

•Kapa styv cellplast isolering paneler så de är något mindre än plywood sidorna för din box. Skär flera bitar av isolering för att täcka varje bit plywood, om det behövs.

•Använd pärlor av skum lim till den inre ytan av varje del av din box. Placera pärlorna flera inches isär och inom 2 inches av kantar av plywood.

•Sätt skumisolering paneler genom att trycka på dem fast mot plywood, vrida försiktigt för att sprida ut limmet. Låt limmet torka enligt tillverkarens rekommenderade tidslinje innan du fortsätter.

•Placera panelen plywood som fungerar som toppen av din box mot takstolar direkt ovanför ugnen. Spika den till takstolar med 2-tums spik och hammare. Spika direkt genom isolering och plywood, till takstolar. Placera naglarna ca 6 inches isär längs varje takstol som panelen berör.

•Placera en sidopanel så det exakt den övre panelen på din box, med isolerad sidan vänd inåt, mot ugnen. Spika panelen att taket fackverket använder samma naglar och avstånd som du gjorde med den övre panelen överkant. Upprepa proceduren för den andra sidopanelen.

•Använd pärlor av silikon täta till hörnet sömmarna där de side panelerna på din box möts den övre panelen.

Tips & varningar

  • Installera extra isolering mellan takstolar och reparera läckor i en vindsvåning ugnen kanalsystemet kan vara tillräckligt för att förhindra is dammar. Överväga dessa tekniker för att bygga en låda för extra isolering.
  • Innan du börjar att konstruera en låda för en vinden ugnen måste rådfråga ugnen tillverkaren installationsinstruktioner och din lokala byggnad kod kontor för att få de lägsta tillåtna godkännanden.
  • Bära skyddsglasögon när du använder en cirkelsåg att skydda dig från att flyga trä skärvor.