Hur man bygger en Planter bänk runt en upphöjd plantering säng

Uppvuxen trädgård sängar kan du plantera blommor och grönsaker i ren mark och odla dem på en höjd som är bekvämt för tenderar och skörd. Om du bygger en lyftt, sluten trädgård säng i din trädgård, tar det bara några extra steg för att lägga till en trädgård bänk så att du kan sitta bekvämt längs kanten av din trädgård säng. Dessa instruktioner för att bygga en planter bänk runt en uppvuxen trädgård säng förutsätter att läsaren har en grundläggande kunskap om, och viss erfarenhet med träbearbetning projekt.

Instruktioner

•Bestäm hur mycket trä du behöver genom att mäta omkrets och höjd av din upphöjd bädd. För varje sida som du vill använda en bänk, behöver du en 1-av-12 styrelse som är längden på den sidan plus 1 fot på varje ände för att göra ett sneda hörn. Eftersom bänk kommer att byggas för att hänga utanför rutan planter, du behöver även ett ben för varje 3 fötter eller så av sätets längd. Som ett exempel, om du bygger en bänk hela vägen runt en upphöjd bädd som är 4 fot av 4 fötter av 2 fot hög, måste fyra 6-fots längder 1-av-12 styrelsen för säten och åtta 26-tums längder på 1 x 1 inlägg.

Om du köper ditt virke på en full service brädgården, kan de även vara villig att klippa alla styrelser och inlägg till längden för dig.

•Använd en Mitra låda, gerings-cut varje 1-av-12 styrelsen i båda ändar i 45 graders vinkel. Om du inte har en Mitra låda, mäta och markera 12 inches från slutet av styrelsen. Använda en rak kant, dra en linje från mark till yttre hörnet av styrelsen. Skär längs linjen på en 45-graders vinkel. Upprepa för varje ände av fyra placera bitar.

•Measure 2 inches i på den kortare längden sidan på varje bänk. Använda en router eller cirkelsåg, skära ett 1/2-tums-djupt spår längs den kanten. Spåret ska vara tillräckligt bred för att passa över den övre kanten av planter väggen. Alternativt, om du inte har tillgång till en router eller cirkelsåg, kan du skapa "spåret" genom spikning två 1/2-inch-thick remsor av trä lister på undersidan av varje bänk. Utrymmet mellan två remsor av lister ska vara tillräckligt bred för att rymma den övre kanten av planter väggen.

•Montera fyra odelade säten till ett torg med trälim för att säkra de sneda kanterna till varandra. Var noga med att rada upp spåren med varandra. Om du vill förstärka den monteringen med metall remmar och skruvar över varje koppling. Klämma och låt torka.

•Measure 9 inches ut från hörnet av varje planter vägg. Detta är den punkt där i hörnet av bänken kommer att vara. Kör ett 1-av-1-tums inlägg 2 inches i marken i varje hörn. Kontrollera att toppen av inlägget är höjd med toppen av planter väggen. Placera andra ben, fördelade omkring 3 feet apart på varje sida, på samma avstånd från planter väggen.

•Placera plats monterade bänken på plats med spåret monterade över toppen av planter väggen och den yttre kanten vilar på benen.

•Säker arbetsbänk med benen med 1 1/2-tums träskruvar. Använda två skruvar i varje hörn ben--en igenom varje bräda som bildar hörnet.

•Säker arbetsbänk i planter väggen med 1 1/2-tums skruvar varje 2 till 3 fot.

•Paint, färga eller avsluta som önskas.

Tips & varningar

  • Använd en slipmaskin till runt ytterkanterna av varje bänk säte för komfort om så önskas.
  • En hjälpare kommer i handen när det är dags att placera bänk på rutan planter.
  • I denna artikel förutsätts träväggar på en upphöjd bädd. Om sängen är gjord med hjälp av järnvägen band eller trä väggar tjockare än 2 inches, spåren är inte nödvändigt.