Hur man bygger en damm damm

Hur man bygger en damm damm

Damm dammar är de behållande system konstruerat som ett sätt att bygga och underhålla en konstgjord damm. Dammarna dessa dammar skapa kan byggas för flera olika ändamål. De används ofta för fiskodling, bevattning, kontroll av översvämningar, rekreation och att fungera som en vatten reserv för djur och människor. Typisk dammen dammen används för att skapa en vattenförekomst mycket större än de flesta bakgård dammar, men det kan också gälla för små hushåll. Bygga en damm är nödvändigt för att skapa en damm.

Instruktioner

•Locate eller skapa en flödande källa till vatten. Om fastigheten du bygger på redan har en gratis vattendraget eller vatten rinna, använda den. Dock om det inte sedan gå vidare och rör vatten i från en avlägsen källan sådan som din egen fastighet vattenförsörjning eller från kommunala VVS. Kontrollera att du har rättslig behörighet att göra det senare.

•Välj en stabil dammen webbplats som kommer att möjliggöra lätt konstruktion. Den idealiska terrängen för din damm blir platt eller försiktigt lutande. Du bör också försöka gräva och bygga din damm i rik lerjord som behåller vattnet väl.

•Excavate ett hål för din damm i lämplig storlek för dina behov. Om du har kontroll över källan till vatten som kommer att flöda in i dammen, stänga det medan gräva. Om du inte skapa en avledning kanal om du vill köra stream flödet runt din damm och dam konstruktion område.

•Tydligt bort någon vegetation, inklusive gräs från området där dammen kommer att byggas. Du vill göra detta för att låta dammen fast band med marken. Om inte, kan läckor bilda under, och senare underminera och tvätta bort hela strukturen.

•Dig ut en core dike som sträcker sig över längden på dammen eventuell span. Gräva detta dike till ett djup av minst 3 eller 4 fötter, men helst till ett djup som når underjordiska lager av lera eller rik lerjord. Din dike bör vara omkring en tredjedel av dammen slutliga tvärsnittet bredd. Fyll här dike igen med fyllning jord som innehåller en mycket hög koncentration av lera. Fyll i 6-tums djupa lager, stampande var och en som du fastställer. Bygga upp en stor hög av denna fyllning som spänner över dammen hela längd och är bara en fot under dammen eventuell höjd.

•Lay ner en sluttande dränering röret (eller bräddavlopp), som leder genom massan av fyllning från din önskad vattenlinjen mark nära toppen av lera kärnan i dammen ner till spygatt på utsidan undersidan av strukturen. Använd en bred plaströr med gummi lederna för att förhindra eventuell korrosion. Kontrollera att rören intaget på inre upp i dammen är täckt av en stål eller plast galler att hålla löst flytande material.

• Fyll i resten av dammen struktur med hög kvalitet lera-rika fyllning som är också jämnt tamped ner för varje 6 inches av djup du lägga. Bygga dammen med en sluttande struktur som har en 3:1 i förhållande till den. Detta innebär att det för varje fot höjd som din dam har, sträcker sig utåt genom tre fot på varje sida. Detta resulterar i en svagt sluttande brett dam som är mycket motståndskraftig mot kollaps eller erosion.

•Täcka dammen 's hela övre och yttre lutning med ett lager av bra matjord, och utsäde eller torv hela ytan med gräs. Du vill göra detta så snart som dammen har byggts så att gräset tar fast rot tidigt och förstärker strukturen styrka.