Hur man bygger en armeringsjärn spaljé

Hur man bygger en armeringsjärn spaljé

Spaljéer ger stöd för vinstockar i trädgården och lägga till vertikala intresse i din trädgård display. Du kan använda många former och material för att bygga en spaljé inklusive trä, grenar och smidesjärn. Metall spaljéer är mer hållbara än de flesta andra material, men smidesjärn är ibland alltför dyra speciellt för stora spaljéer eller om din trädgård behöver många spaljéer att uppfylla din design. Under dessa omständigheter, kan du göra dina egna spaljéer från armeringsjärn.

Instruktioner

•Measure tre långa bitar av armeringsjärn 6 fot lång eller längre som önskas för din trädgård. Dessa bitar kommer att vara den vertikala delen av din spaljé. Klippa armeringsjärn till önskad nivå av fastspänning av armeringsjärn och stödja den lösa änden på en aska block. Efter styckning halvvägs igenom, stop sågning, böja armeringsjärn bakåt och nafsa den i två bitar.

•Lay ut tre vertikala bitar av armeringsjärn bredvid varandra på marken. Vira ståltråd runt botten av armeringsjärn 1 fot från botten. Fortsätta inslagning armeringsjärn för flera inches att hålla armeringsjärn ihop tätt. Böj exteriör bitar av armeringsjärn ut från området bundna i en formation som fan.

•Measure över den solfjäderformade armeringsjärn nära toppen och en tredjedel av vägen ner. Lägga till 3 inches till mätningen. Skär bitar av armeringsjärn till storlek.

•Lay ut tre vertikala bitar av armeringsjärn i en formation som fan. Mäta över den solfjäderformade armeringsjärn nära toppen och en tredjedel av vägen ner. Lägga till 3 inches till mätningen. Skär bitar av armeringsjärn till storlek.

•Lay kort stavelse lappar över vertikala bitar av armeringsjärn. Linda föreningspunkterna av tvärstag och vertikala stolpar med bindande tråd i en X-formation.

Tips & varningar

  • Om vertikala armeringsjärn bitar gäng, placera en platt bit metall över armeringsjärn bitar under bindande tråd att hålla armeringsjärn platt.
  • För att förlänga livslängden på din armeringsjärn spaljé, måla armeringsjärn med epoxi beläggning.
  • Knyta tillbaka löst sittande kläder och hår innan kraftutrustning.
  • Du kan inte svetsa låg kvalitet armeringsjärn med kolhalt större än 55 procent, så du måste svepa bitarna på plats.