Hur man böja bambu för gå käpp

Hur man böja bambu för gå käpp

Böjda bambu promenader sockerrör är lätt och sportig men ändå robust nog att ge dig stödet du behöver. Du kan mjuka upp torkade bambu måste du göra rottingen med hjälp av antingen torr eller våt värme och sedan forma det till sockerrör. Om du är ny till trä hantverk, plocka upp ett par extra bambu stolpar att öva tekniken tills du hittar precis rätt mängd för att få en käpp som passar i din hand.

Instruktioner

•Exponera din bambu till torr värme från en ljuslåga eller en färg strippning gun. Arbeta värmekällan fram och tillbaka över toppen av bambu, utsätta ca 5 inches av bambu för värmen. Håll inte värmekällan i ett och samma ställe för länge eller du ska bränna bambu.

•Ställ in undan värmekällan och böj ena änden av bambu i en U-form med händerna. För en käpp behöver du bara att böja upp 5 inches eller så för att skapa en U-formad handtag som du kan hålla. Om du har problem med bockning bambu, du har inte värms det upp tillräckligt, så gå tillbaka till uppvärmning bambu tills den är smidig.

•Håll bambu i en U-form att bilda din käpp. Inte släppa taget. Knyta rottingen med rep eller snöre så att det böjda i en skurk.

•Let bambu svalna helt, ta sedan bort strängen. Bambu kommer att "ställa" på den plats där den svalnar, så bambu som har uppvärmd, böjda och bunden i en skurk kommer att bo i formen.

Tips & varningar

  • Om du inte vill använda torr värme att mjuka upp bambu, kan du använda kokande vatten eller ånga. Njut bambu i vattnet eller är utsatt för konstant ånga tills det mjuknar nog att bli följsamma, sedan fortsätta att göra dina sockerrör.