Hur man blöta & hänga tapeter gränser

Hur man blöta & hänga tapeter gränser

Tapet gränser kan hängas över befintliga tapeter eller målade väggar och kan vara en del av en tapet eller färg system eller användas av sig själva som väggen accenter. Gränserna är mindre och lättare att hänga än vanlig tapet ark. Normalt installeras gränser på stol järnväg eller högst upp på väggarna. Placering är upp till dig, men konfigurationen av väggar, möbler, skåp eller andra funktioner bör beaktas.

Instruktioner

•Measure bredden på din tapet gränsen och bestämma där du vill lägga till kantlinjen. Räkna ut hur många fötter av gränsen behövs, och dela upp numret av längden på en enda rulle att uppskatta hur många rullar behövs.

•Mark en linje längs väggen där toppen av gränsen ska ligga. Gör små märken mellanrum längs linjen med måttband och Anslut sedan markerar med en linje. Använd nivå för att säkerställa en rak linje.

•Measure första väggen, föra den gränsen ½-tums runt varje hörn.

•Kapa papper med en vass mattkniv, med en linjal som en rak linje för din klippa.

•Använd klistra på baksidan av gränsen om det redan inte är klistrat in. Om det är pre inklistrade, dränk den i vatten - badkar eller sjunka fungerar bra för detta--i trettio sekunder eller tills pastan börjar utveckla och tjockna. Detta kan ske mycket snabbt med nya tapeter.

•Ta bort gränsen och vik den på mitten så klistra in sidorna möter en another. Detta kallas "bokning" och det gör pastan att fullt utveckla, skapa ett mer bestående lim.

•Dra isär bitarna försiktigt, och hålla fast pappret på väggen längs den ritade linjen. Om arbetar med en lång bit, har en assistent håll ena änden av gränsen så det inte bryta. Om arbetar själv, är det bäst att boka bitar genom att vika båda ändar mot mitten och sedan vika upp dem i sektioner. Detta sätt kan du hålla fast hela bladet och undvika att slita gränsen.

•Tryck på gränsen till placera, och använda en utjämning borste för att utjämna eventuella klumpar. Torka upp överflödigt lim noggrant med en gammal handduk.

•Använd varje del, rada upp mönstret på någon skarv eller hörn. Om du måste börja ett nytt stycke mitt i en vägg, överlappa båda bitar av ¼-tums, kör sedan en mattkniv i mitten. Ta bort överflödiga bitar från under pappret och butt de två kanterna mot varandra.

Tips & varningar

  • Alltid uppskatta en extra rulle, eftersom du kommer att behöva matchar mönstret på sömmar och kanske inte kunna använda några delar av papper. Matcha etikett nummer för varje rulle du köper; några klipp är inte på samma ställe, även om mönstret är identisk.