Hur man Blockpave en uppfart

Hur man Blockpave en uppfart

Block asfaltläggare är mångsidig och ändå eleganta material som vanligen används för uppfarter, uteplatser och gångar. Tillverkad av betong, sten eller lera, är landskapsarkitektur materialet skuren i rektangulära block av olika dimensioner. Blockera banar din uppfart inte bara förbättrar utseendet, det hindrar fordon blir lerigt eller windows från skador orsakade av flygande stenar. Även om projektet kräver tålamod och armbåge fett, kan du slutföra det själv och spara på kostnaderna för att hyra en professionell entreprenör.

Instruktioner

•Measure området i uppfarten vill blockera bana. Ge ett 18 fot långa och 10-fots-wide område för varje bil. Markera önskat område med plast flaggor, eller infoga stakes och utsträcka pinnar i mellan. Inkludera 3 till 6 inches längs varje sida av bredden för kantning. Multiplicera längd och bredd till Bestäm arean för uppfarten.

•Ta bort matjorden eller befintliga ytan till ett djup som rymmer grus eller hard-core bas material, sand och block marksten. Exempelvis gräver till ett djup av minst 10 inches att rymma 6 tum av grus, 2 inches av sand och 2-tums marksten. Dig 1-tums djupare varje 60 tum längs utgrävningen att tillhandahålla den nödvändiga droppe som hjälper dränering.

•Spread 6 tum av grus över basen av utgrävningen och nivå det med en längd av skrot virke. Kompakt grus med en vibrerande roller för ett större område, eller vibrerande plattan om området är liten, så det ger en stabil sub bas för block marksten.

•Installera kantning begränsningar längs med uppfarten till hålla sand och utläggare block på plats. Infoga en påle vid varje hörn på samma sida av utgrävningen och utöka en längd av spända strängen däremellan. Med hjälp av strängen för att hålla kantning block främre kant rak, låg block på quick-dry cement. Låt cementen torka.

•Spread 2 inches av grus sand inom kantning begränsningar över packade sub-bas. Jämna sanden med skrot virke till nivå från toppen.

•Lay block marksten över sanden inom begränsningar, i din önskat mönster. Beroende på personliga preferenser, låg block med sina korta sidor eller långsidorna mot en kant. Knacka på varje block du lägga med en gummiklubba så att den sätter i sanden. Inspektera höjderna i varje avsnitt av fyra till åtta block efter du lägga dem för att säkerställa att de är nivå, och lägga till eller ta bort sanden under vid behov. Fortsätt lägga marksten längs uppfarten.

•Spread ugnstorkade sand över marksten och sopa området så det faller in i luckorna mellan blocken. Lägg mer sand, om det behövs så att luckorna är fulla till toppen.

•Köra en vibrerande plattan över uppfarten två till tre gånger att hjälpa marksten bosätta sig i sandbädden.

Tips & varningar

  • Använd en murverk såg eller knacka på en mejsel med en hammare om du behöver skära ett block paver till önskad storlek.