Hur man Beskär skugga träden

Få tak av skugga du vill över ditt hem, uteplats, barnens lekplats och trädgård sängar av beskärning skugga träd ordentligt. Börja med unga träd och fastställa deras klassiska formen, sedan hålla etablerade träd friska av beskärning att upprätthålla dem.

Instruktioner

•Know dina mål för en stor skugga träd - sturdy, raka stammar och lemmar som når upp och ut för att skapa ett tak av skugga. Inte vara rädd att beskära ett unga träd för att forma det rätt så att senare, mer radikal beskärning inte kommer att bli nödvändiga.

•Visualize ditt träd 's native form och arbeta med det, inte mot det - se trädet som det kommer att vara på förfallodagen. Göra varje beskärning skär effektivt och beskära så lite som möjligt att uppnå ditt mål av en robust skugga kapell.

•Välj rätt verktyg för jobbet: förbifartsleden eller anvil klippverktyg för stammar upp till 1/2 tum i diameter, grensaxar för grenar upp till en tum, och fällbara sågar och båge sågar för större grenar och stammar. Med rätt storlek verktyget kan du klippa, rippa, växtvävnad - riva bark och Kambium exponerar anläggningen att pest invasioner.

•Prune rötter när du plantera bare-root träd eller om behållaren odlade träd är potbound. Trimma omkring en tum av nakna rötter eller göra en halv tum snitt rakt ner varje sida av en stram Rotknölen uppmuntra små feeder rötter att växa.

•Utvärdera den högsta tillväxten på ditt träd vid plantering tid - klipp ut alla trasiga, döda eller sjuka grenar och form vad som finns kvar i en miniatyrversion av sin mognad. Välj en huvudstammen - centrala ledare - för din skugga träd och trimma andra bort medan trädet är unga, åtminstone inom de första tre åren efter du plantera den.

•Thin upp grenar på plantering tid att stimulera ny tillväxt och klipp ut upp till en tredjedel av stjälkarna om nödvändigt att balansera tuktade rötter. I de första säsongerna, klipp ut korsade grenar och de skjuter rakt upp när de ska bukta ut - göra ren nedskärningar i en liten vinkel som kastar vatten från den skurna ytan att minska risken för sjukdom invasioner.

•Got ett träd med en kraftig V-formade grenen mellan två huvudsakliga stammar som försvagar trädet? Såg ut stammarna upp till fyra inches i diameter under säsongen vilande för snabbast återhämtning, sedan använda grensaxar och anvil klippverktyg att jämna ut den högsta tillväxten så det inte luta sig åt sidan.

•Prune ut egensinnig filialer i mogna träd att hålla profilen intakt, och spets-prune trädkronorna med några år för att uppmuntra ny tillväxt. Använda en pole Beskäraren fortfarande när det är möjligt för beskärning av träd i stället står på en stege med din båge såg - nedskärningar blir snyggare och du kommer att bli säkrare.

•Kapa ut skadade lemmar orsakas av storm eller skadedjur - beskära vad du måste så snart som möjligt för bästa återhämtning. Kom ihåg att sedan balansera dessa nedskärningar på resten av trädet.

Tips & varningar

  • Beskära långsamt först - göra några nedskärningar, steg tillbaka och titta på ditt arbete innan du går på.
  • Vässa klippverktyg före varje användning - Skjut din fil över hela bladet i en riktning bara kommer ifrån dig för säker, effektiv slipning.
  • Håll klippverktyg ren - torka bladen med en fet trasa efter användning och lagring av vädret.
  • Beskärning paint förseglar i de skadedjur och sjukdomsframkallande patogener i stället exklusive dem - använder inte dessa produkter!
  • Motorsågar är för att skära ner träd, inte beskäras dem!