Hur man Beskär Ilex Glabra när högställd

Hur man Beskär Ilex Glabra när högställd

Ilex Glabra är en långsamt växande medlem av familjen holly som är känd under många namn. Ofta kallas gallberry, inkberry, vintergröna winterberry eller inkberry holly, har Ilex Glabra en tendens att bli högställd när det växer. Denna buske når en höjd av 4 till 8 fot och är ett populärt landskapsarkitektur val för sina små vita blommor och blåsvarta bär. Beskära Ilex Glabra årligen i slutet av vintern efter frost fara har passerat för ditt område; Detta minskar dess tendens att titta högställd eller fula. Ilex Glabra växer i härdighet zon 5 till 10, men dess grenar kan fästa under tung is eller snö.

Instruktioner

•Inspect förgrena sig av din Ilex Glabra buske att lokalisera eventuella döda, skadade eller sjuka delar av anläggningen. Medan du vill trimma din buske i slutet av vintern, bör döda eller skadade grenar alltid tas bort så fort du märker dem. Lämnar dem på kan påverka hälsan hos din inkberry buske.

•Klämma bort skadade eller döda grenar och ta bort alla sticklingar till en papperskorg. Desinficera din sekatörer efteråt och torka dem noggrant innan du fortsätter.

•Ta bort högställd delar av busken av klippning dem tillbaka. Inspektera den övergripande formen av trädet och bestämma hur långt man trimma tillbaka för att ha en attraktiv och snyggt Ilex Glabra. Det bästa sättet att hålla busken växer högställd är att trimma den ofta, så Förbered dig på att trimma din Ilex Glabra igen i den mitten till slutet av sommaren.

•Thin ut trädkronorna genom att ta bort äldre grenar och grenar som kors och andra grenar. När du är nöjd med utseendet på din buske, beskärning vänta tills mitten till slutet av sommaren att utföra en annan.

•Trimma den totala höjden på Ilex Glabra, upprätthålla en kompakt och snyggt utseende. Identifiera grenar som inte producerar många blad och klippa dessa bort. Tunna ut ungefär en tredjedel av grenar att stimulera tillväxten av nya blommande trä.