Hur man Beskär ett Cherimoya träd

Hur man Beskär ett Cherimoya träd

Cherimoya (Annona cherimola) är ett fruktbärande träd infödda till Centralamerika och naturaliserad i många delar av Sydamerika. Den växer också på Hawaii och delar av södra Kalifornien. Cherimoya växer bäst i full sol och torrt väder på platser där det kan vara skyddat från starka vindar. Cherimoya kan nå en höjd och spridningen av 20 fot eller mer och utan beskärning kommer att ha en låg, buskiga tillväxt. Cherimoya ser bäst när det är beskäras till formen på ett litet träd.

Instruktioner

•Sterilize beskärning verktyg blad innan användning för att undvika att införa sjukdomar i beskärning sår på cherimoya. Doppa Bladen i kokande vatten i 30 sekunder att döda bakterier, svamp och insekter ägg eller torka dem med en trasa doppad i tvättsprit.

•Prune cherimoya träd i höst eller tidig vinter när de är vilande. Vilande beskärning orsakar mindre chock eftersom trädet inte kommer att vara aktivt växande.

•Prune alla grenar från den nedre tredjedelen av den cherimoya stammen med långskaftad sekatörer. Vinkla bladen vid 45 grader och skär ner och bort, lämnar en vinklad 1/4-tums stub som rinner fukt och läker snabbt.

•Thin tak av cherimoya, skära bort vertikalt växande grenar. Dessa grenar block solljus och kommer inte att ge frukt. Att ta bort dem kan bättre ljus och luft omsättning i trädkronorna, och cherimoya kommer att producera större och friskare frukt som ett resultat.

•Look för crossing och gnugga grenar och skär dem bort, medan den starkaste grenar intakt. När cherimoya utvecklar frukt, trimma bort några grenar som skaver mot frukt.

•Kapa upp beslag och kasta dem i gården slösa påse, eller chip dem för kompost. Låt inte grenar eller frukt att ligga på marken nära trädet, där de kommer att locka insekter, djur och sjukdomar som de sönderfalla.

Tips & varningar

  • Beskär alla tider på året döda, sjuka eller storm-skadade grenar så snart du ser dem. Lämnar skadade grenar på cherimoya trädet kommer att minska dess kraft.
  • Alltid sterilisera beskärning blad efter användning för att undvika kommunicera problem till andra växter i landskapet.