Hur man Beskär Blue Spruce Bonsai

Gemensamma blue spruce träd, uppkallad efter deras bladverk, grå-blå färg kan mogna skogen-stora höjder av nästan 100 fot. Detta gör blå spruces ett dåligt val för hem landskap. Men om du vill växa en blå Gran, är dvärg träd, som når höjder av endast 10 fot, ett alternativ för ditt landskap, medan inomhus odlare kanske föredrar att växa en blå Gran som bonsai.

Instruktioner

•Plant en dvärg blå Gran träd i en små, grunda behållare, ingen mer än 12 inches bred och 2 till 3 inches djupt. Plantera en dvärg blå Gran i en större behållare gör det svårt att behålla små bonsai storleken på trädet.

•Prune dvärg blå Gran till bonsai form du lust cirka sex veckor efter plantering, att ge trädet tid att upprätta sina rötter. Skär bort upp till en fjärdedel av trädets grenar och lövverk att skapa design, men inte klippa mer än en fjärdedel av plantans tillväxt eller trädet kan drabbas av.

•Pinch av främmande ny tillväxt på blue spruce bonsaiträd som det visas under hela växtsäsongen. Klämmer fingrarna ihop på grund av den nya tillväxten där den möter stammen på trädet, för att ta bort dessa bilda nya grenar.

•Tillåt någon grenar växa i områden där du vill ha ny tillväxt. Efter ungefär ett år, när dessa nya grenar har fullt utvecklad, beskära dem till den form du vill genom att ta bort upp till en fjärdedel av tillväxten.