Hur man berättar om växter behöver vatten

Hur man berättar om växter behöver vatten

Alla växter behöver vatten, men att veta exakt när att vattenväxter är knepigt, eftersom vatten krav varierar beroende på ett antal faktorer, inklusive typ, storlek och ålder av växten, mängden solljus, temperatur och jordart. För mycket vatten kan orsaka röta och andra sjukdomar som kan döda plantan, men brist på vatten kan också orsaka stress som så småningom kan orsaka anläggningen för att dö. Med praktiken lär du dig att mäta vattenbehov varje planta, som växter bör man vattna efter behov och inte enligt ett visst tidsschema.

Instruktioner

•Lift små krukväxter att utvärdera fukten i marken. En lätt potten är en indikation på att marken är torr och ska man vattna växten, som fuktig krukväxtjord väger mer än torra krukväxtjord.

•Stick fingret i toppen av marken för att avgöra om din anläggning bör vattnas. För växter i små behållare mäter mindre än 6 inches i diameter, bör växter man vattna när toppen 1 tum av jorden känns torr.

•Använd det finger testet för att avgöra om utomhus, i mark växter måste vattnas. Som en allmän regel bör om toppen 2 inches av jorden är torr, eller om ditt finger är inte leriga upp till andra knogen, växten vattnas.

Tips & varningar

  • Även om fuktmätare kan användas för att mäta markfuktighet, mätarna är inte alltid pålitliga och kan variera beroende på mängden salt i jorden och djup där mätaren placeras.
  • Vänta inte för blad och stjälkar vissnar innan du vattnar. Även vissnande är ett symptom på brist på vatten, skadar en upprepad vissnesjuka-vattnets kretslopp anläggningen.