Hur man beräknar storleken på en fontän Pump

Den första delen för att beräkna rätt storlek fontän pump för din fontän är att avgöra vilken typ av fontän du är ute efter: en spray fontän eller en jet fontän. Spray fontäner att skapa en mer övergripande fontän flödet (som bell, svamp eller stjärna sprayer) medan jet fontäner allt om vertikal hiss och kräver en mer rigorös pump. Med några mätningar är beräkna vilken storlek fontän pump är rätt för dig enkel.

Instruktioner

•Measure avståndet från pumpen position--på golvet i din fontän handfatet, vanligtvis - till den plats där fontänen spray kommer att komma fram. Detta avstånd är "stiga" för din pump.

•Lägg till totala höjden din fontän kommer spruta till, om du använder en jet fontän eller bredden på fontänen spray, om du använder en spray fontän. Detta ger dig ungefärliga hissen pumpen behöver generera rätt typ av fontänen spray.

•Inköpt en fontän pump med dubbel kapacitet, eller "maximal lyfthöjd," av din löneförhöjning beräkningar--som bör vara runt samma nummer som löneförhöjningen plus hissen. Flödet vid maximal lyfthöjd är noll, så du måste överstiga upphov beräkningen för att uppnå en fontän spray. Till exempel, om din löneförhöjning är 4 fot, och du köper en pump med en maximal lyfthöjd på 4 fötter, du kommer inte att uppnå någon lyft eller spray. Välja en pump med en maximal lyfthöjd betyg som överskrider dina stiga plus ditt lyft kommer se till att du köper rätt storlek pumpen för att uppnå fontän spray du vill.