Hur man beräknar användning av ljus för Hydroponics

Utan tillräcklig belysning, kommer att växter dö. Växter använder ljus till fotosyntes deras mat från luft, vatten och viktiga mineraler. Det finns 3 viktiga komponenter för ljus: varaktighet, intensitet och kvalitet. Om du odlar växter i jord eller hydroponically, dessa 3 komponenter måste vara i balans. Växter varierar i deras särskilda ljus krav, men det finns sätt att beräkna hur mycket ljus de får.

Instruktioner

•Bestäm behov av dina växter. Olika typer av växter har olika belysning behov. Ljusets intensitet mäts i mul-ljus. Växter har 4 nivåer för belysning. Svagt ljus växter behöver 75 mul-ljus intensitet, de med medellång belysning behöver kräva 150 mul-ljus och växter som har hög belysningskrav behöver 300 mul-ljus. Växter behöver direkt ljus har betydligt högre belysning behov, som kräver låg intensitet av 1500 mul-ljus.

•Calculate mängden ljus som når din hydrokulturodlade växter. En fixtur holding 2 lysrör (4 fot lång, 40-watts) ger ca 700 mul-ljus, förutsatt att fixturen är inom 6 inches av växterna. Intensitet droppar när ljuset går bort, så om du höjer ditt ljus intensitet minskar. Om du använder en fixtur med 4 rör i det, kommer att intensiteten fördubblas.

•Measure ljuset som når dina växter. Det enklaste sättet är att använda en fotografisk ljusmätare som mäter ljuset i mul-ljus. Du bör kontrollera lampan på toppen av växterna, inte på de nedre bladen, för en noggrann avläsning. Om ljusnivån är för låg för typ av växter som växer i din hydroponiska system, antingen lägga till mer ljus eller flytta armaturen närmare till växterna. Plantor och växter behöver ljus högre nivåer än äldre växter, så ta detta i beaktande när man mäter ljuset nivåer och avgörande ljus placering.

• Ställ in en timer på lamporna så att växterna får tillräckligt med ljus för varje dag. De flesta växter behöver ca 16 timmar en dag av ljus för att trivas. Användning av en timer hjälper till att se till att detta behov är uppfyllda dagligen, vilket är viktigt för hälsan hos dina växter.

•Justera armatur på veckobasis. Dina växter kommer att växa, så avståndet mellan lamporna och växterna kommer att ändra på en regelbunden basis. Du kan köpa eller bygga en ram som gör det enkelt att flytta lamporna som behoven hos växterna i din hydroponiska system förändring. Detta håller ljusnivån konsekvent under hela livslängden för dina växter.

Tips & varningar

  • Högre wattal lampor, såsom hög intensitet växa lampor, ger mer ljus för växterna. Placera dessa lampor längre från växterna. Använd ljusmätaren att kontrollera graden av intensitet och justera efter behov.
  • Använd inte glödljus i en hydroponiska setup. Glödlampor ljus kvalitet är dålig, de är dyra att driva och de är mycket varmt.