Hur man behandlar svart fläck sjukdom för äppelträd

Svart fläck är en växtsjukdomar som, som namnet antyder, orsakar svarta fläckar på växterna det smittar. En växt utsatta för svart fläck sjukdom är äppelträdet, men svart fläck i äppelträd är allmänt känt som apple skorv. Som andra växter drabbade med svart fläck sjukdom, när dina äppelträd blivit infekterade, måste du arbeta för att utrota ställen så snabbt som möjligt. Om du inte behandla svart fläck sjukdom i äppelträd effektivt, kommer infekterade träd inte att producera och sprida sjukdomen till andra närliggande äppelträd.

Instruktioner

•Ta bort blad som faller från äppelträdet så snart som möjligt. Eftersom exponering för solljus och vatten släpper sporer som sprids svart fläck sjukdom från de fallna löven, måste du behålla kratta regelbundet, särskilt på hösten när löven faller kontinuerligt.

•Placera alla fallna löv från apple träden till soppåsar att kväva och avyttra blad och sporer. Använd inte blad från ett äppelträd med svart fläck sjukdom i någon annan typ av program, inklusive kompost.

•Dra av alla äpplen som inte faller från trädet naturligt efter finalen faller skörd. Frukt som finns kvar för att ruttna på träd kan också innehålla och spridda sporer som leder till svart fläck. Plocka upp all frukt från marken också och sälja frukt i sopsäckar som du gjorde bladen.

•Spray äppelträdet med kalk svavel om du vill behålla dina äpplen organiska. Enligt nationella hållbart jordbruk Information Service kalk svavel anses en ekologisk fungicid, och enligt Green Harvest, kalk svavel är effektivt vid behandling av svart fläck på äppelträd. Tillämpa kalk svavel i början av odlingssäsongen för att förhindra svart fläck.

•Använd en starkare kemiska fungicid märkt för svart fläck om kalk svavel inte fungerar för att eliminera sjukdomen. Tänk på att om du använder en kemisk fungicid än kalk svavel, dina äppelträd blir icke-ekologiska.