Hur man behandlar avloppsvatten för gödningsmedel

Hur man behandlar avloppsvatten för gödningsmedel

Innan konstgödsel var en viktig råvara för gödselmedel mänskliga avloppsvatten. "Humanure," som det ibland kallas idag, är packad med näringsämnen, men det är också ett potentiellt farliga material. Vissa verkligen hemskt sjukdomar överförs via mänskliga avfallsmaterial, så innan hushållets avloppsvatten kan omvandlas till gödsel, det måste komposteras grundligt. Om de utförs kompetent och tålmodigt, komposteringen dödar oönskade mikroorganismer och gör avloppsvattnet till en gödsel säker för allmän användning i trädgården.

Instruktioner

•Fit hink toalett sits till en 5-gallon plast hink och ställa upp i ett område långt från ditt kök, skafferi och/eller sekundära frysskåp, för att undvika smitta din mat vid ett spill. Placera en mindre hink full av sågspån eller torkade blad med en skopa nära hink toaletten, tillsammans med din toalettpapper.

•Använd hink toaletten som om det vore en vanlig toalett. I stället för spolning, skopa sågspån eller torkade blad i hinken. Hålla locket stängt för att styra lukter.

•Carry skopan till en komposthög eller kompost behållare med jämna mellanrum. Göra sig av med avfallet i komposten och täcka det av skotta minst lika mycket sågspån, torkade lämnar, torkat gräs sticklingar, strimlad papper eller papp eller något liknande på toppen.

•Lägg till andra kompost material, såsom köksrester eller aska, till kompost högen när de blir tillgängliga. När högen är 3 fot hög och 3 fot bred, eller behållaren är fylld till den nivå som rekommenderas av tillverkaren, starta en ny hög.

•Spray komposten regelbundet med vatten för att säkerställa att det förblir fuktig, under förutsättning att regn och fuktighet håller inte komposten fuktig för dig.

•Vrid komposten högen över med en trädgård gaffel om en gång i veckan mellan sen vår och tidig höst. Vissa behållare är byggd som cementblandare för detta ändamål.

Undertecknande av temperaturen i en färdig kompost högen genom att sätta in en termometer på daglig basis. Nedbrytning kommer att höja den inre temperaturen, och i kombination med varmt väder, bör detta baka och dödar alla skadliga bakterier. Om temperaturen inuti högen stannar över 131 grader F i en vecka, är komposten fria från farliga föroreningar.

•Vänta ett år efter kompost högen blir fritt från föroreningar innan du använder komposten som gödselmedel.

Tips & varningar

  • Ta noggranna temperaturavläsningar och se till att din "humanure" gräddas ordentligt. Om du har några tvivel, skjuta upp på sidan av försiktighet. Om någon av mänsklig avföring i ditt avloppsvatten är förorenade med parasiter eller mikroorganismer, kan att smitta överföras till vad du befrukta senare.