Hur man avgör när färgen är för gammal för att använda?

Hur man avgör när färgen är för gammal för att använda?

Med produkter av högsta kvalitet vanligtvis gör stor skillnad i slutresultatet av en måleriprojekt. Därför bör du undvika att använda färg som är för gammal. Att veta hur man bedömer åldern av färgen och om det är fortfarande god vilja öka dina chanser att efterbehandling med ett tillfredsställande resultat.

Instruktioner

•Ask dig själv när du köpte färgen och när du öppnade den. Mest oöppnade burkar av oljebaserade färger är bra för 15 år och oöppnade burkar av Latexfärger är vanligtvis användbara i 10 år. Öppnade burkar färg är oftast bra för två till fyra år efter sin första ingående.

•Look på konsekvensen av färgen. Gammal färg som har fryst och omfrysning flera gånger blir ofta chunky. Sand-stora bitar och grus som har inträffat från liten frysning är ofta bort från färgen av Sila det genom nylon eller en färg sil. Om bitar är större, men färgen är inte användbar.

•Attempt att röra om färgen om det har separerat. Över tiden börjar materialet i färgen att skilja från varandra. Om färgen smälter igen vid omrörning, är det fortfarande användbar. Om det finns kvar i lager, är det för gammal för att använda.

•Smell färgen när du öppnar burken. Om färgen luktar som något annat än sig själv, det är för gammal och bör kastas bort. Bakterier, mögel och annat material kan ange burkar färg om de sitta för länge. I tillägg, tillsats av vatten till färgen kommer också att införa de skadliga agenterna. Färg börjar lukta obehagligt när det är förorenat.

•Look att se om färgen är torr. Om locket inte var stängd på kan korrekt kan luft komma in och orsaka färgen att torka ut. Om en hud har bildats ovanpå färgen, ta bort den med omrörning verktyg eller pensel och kontrollera om färgen är jämn under. Om så, färgen är fortfarande användbar. Om inte eller om färgen har bitar, är det för gammal.

Tips & varningar

  • Paint burkar kommer oftast inte med utgångsdatum. Därför, nästa gång du öppnar en burk med färg, skriva datum på etiketten att ge dig en uppfattning om hur länge färgen kommer att pågå.
  • Lagra din paint burkar i temperaturer över 50 grader Fahrenheit och hålla locken på hårt för att förhindra att färgen från frysning eller uttorkning.