Hur man åter färga läder soffa

Hur man åter färga läder soffa

Skinnsofforna är vanligtvis extremt tålig, varar i många år med rätt skötsel och underhåll. Det kommer alltid en tid när möbel har passerat sin prime, emellertid, och lädersoffor är inte annorlunda. Denna punkt kommer ofta i form av bleka eller knäckt läder, men det kan repareras med lite hårt arbete och tid. Re färgning en läder soffa kan ta ungefär en dag, med ytterligare två dagar för härdning.

Instruktioner

•Rengör dina läder soffa grundligt med en svamp fuktad med tvål och vatten. Skrubba den att ta bort smuts, olja, fett och annat skräp som kan finnas på den. Lädret inte är ordentligt rengjorda, färgen inte när det tillämpas. När du är klar, torka över lädret med rent vatten på en svamp att avlägsna spår av tvål.

•Använd ett tjockt skikt av läder prep lösning på din soffa, arbetar i små sektioner. Gäller inte mer läder prep lösning än du kan bearbeta innan det torkar på läder. Skrubba läder prep lösning med en mjuk trasa för att öppna porerna i lädret, vilket gör att färgen att följa fibrerna. Avlägsna överskottsfukt från läder med mjuka trasor eller pappershanddukar, sedan tillåta soffan för att torka ordentligt. Torktiden kan variera från 15 minuter till en timme.

•Sand din läder soffa med fint slippapper, underhålla lätta tryck. Detta kommer att rugga upp ytan av lädret lite och göra det lättare för färgen att absorbera in i den. Ta bort damm från slipning med en fuktig svamp. Tillåta läder soffa att torka helt.

•Shake läder färga försiktigt innan det för din läder soffa. Pigment kommer ofta att skilja från basen av färgen, och skakar vidaredistribuerar pigment, så att en enhetlig färg tillämpas på lädret.

•Spray ett enda skikt färgämne till soffan, den spray enhet i läder dye kit och arbetar i endast en riktning. Spraya inte över ett område som du redan har färgade. Låt första lagret av läder färg torka innan du applicerar ytterligare skikt.

•Använd ytterligare skikt av läder färga som behövs, att låta färgen torka mellan program. Varje ytterligare lager av färgen mörkare färg på soffan, så spårvidd färg noga innan du lägger till en annan kappa. Små upplagor av läder färg kan tas bort genom att torka försiktigt med en mjuk trasa.

•Låt läder soffa ostört i minst 48 timmar för läder färgen att bota helt. Ren i soffan med en fuktad svamp och låt det torka för ungefär en timme. Applicera ett enda lager läder balsam till i soffan med en mjuk, ludd fri trasa att återställa glans till läder.