Hur man använder Salt ta bort kreosot

Kreosot är en term som används för att beskriva uppbyggnaden av sot och skräp från brinnande trä i din spis. Texturen är svart och fet. Om inte rengörs ordentligt eller regelbundet, kan kreosot vara farliga. Det är mycket brandfarligt och ibland beror på skorstenen bränder som spridit sig till andra delar av hemmet. Det finns produkter tillgängliga för ren eldstäder och skorstenar, men en enkel lösning för salt-tvål och en liten armbåge fett att göra jobbet mindre dyrt. Du bör aldrig använda slipmedel renare på spisen eftersom farliga kemikalier kan lämna en brännbara rester.

Instruktioner

•Mix tvål, salt och vatten tillsammans i hinken. Långsamt, tillsätt vatten lite i taget tills du når en tjock konsistens som kräm.

•RUB blandningen i tegel yta med din duk.

•Tillåt blandningen torka i minst 10 minuter. Ta bort rester med en hård borste.

Tips & varningar

  • För att bibehålla din spis, vakuum en gång i veckan. Använd inte vatten för att överrösta en brand om det inte är en nödsituation. Vattnet gör askan till en besvärande pasta. Strö fuktig kaffesump över kyls askan till hålla din damm till ett minimum. Bränna endast väl torkat virke för att eliminera sot. Kontrollera alla aspekter av skorstenen (särskilt för kreosot uppbyggd) en gång om året.