Hur man använder en traktor Snowblade

Skotta snö kan vara en back-bryta övning, särskilt när gubben vinter är på dåligt humör och lämnar din uppfart ser mer ut som en skidbacke än en plats att parkera. En monterade på traktor Snöplog kan vara till stor hjälp, men bara när det används korrekt. Följ de enkla stegen nedan och du kommer vara på god väg att njuta av snön--- eller åtminstone tolerera det.

Instruktioner

Hur man använder en traktor snowblade

•Montera vikter till bakre däcken; de flesta däck vikt apparater är fästa på plats genom däck fälgar med tre eller fyra bult och mutter anger att passera genom fälgar. Dra åt muttrarna enligt anvisningarna i handboken till traktorn eller anvisningarna som följde med vikt.För att montera kedjan ställer, lägga ut kedjorna på längden framför bakre däcken. Köra traktor över kedjorna tills hjulen är bara förbi centrera av kedjorna. Lyft den baksida änden av kedjorna upp och drapera dem över däcken och låt dem hänga ned; lyfta fram i kedjorna att möta dem och sedan koppla in dem tillsammans. Många kedja apparater använder ett system för krok och spärren. vissa använder bultar och muttrar. Kontrollera din manual för detaljerna. Om du har krok-och-latch systemet, stänga spärrarna med hjälp av tången.

•Angle Snöplog till vänster eller höger, få traktorn i läge på toppen eller botten av uppfarten och sänka plogen som det går. Börja i mitten av uppfarten och göra din första springa. Första eller andra redskap fungerar oftast bäst. Om traktorn har en hydrostatisk transmission, hålla spaken i en lägre (långsammare) position. Snön ska rulla/push till höger. (För dessa instruktioner antar vi du har vinklat bladet till höger.)

Obs: om snön är mycket blöta och tunga, eller om du hittar traktorn snurrar mycket och snön är bogging du ner, Fortsätt till steg 6.

•När du har gjort din första passet, ta upp bladet och tillbaka upp på uppfarten. När du har nått din utgångspunkt igen, placera traktorn ungefär halvvägs till höger om ditt första pass. Sänka bladet och göra en annan pass. När du når botten, höja bladet och tillbaka upp på uppfarten igen. Upprepa tills den högra sidan av din uppfart är klart. Oroa dig inte om det är lite snö kvar på marken. en plog inte vanligt att rengöra ytan helt.

•Starting på toppen igen, vinkla din blade till vänster, sänka den och göra en annan köra. När du når botten, höja bladet, säkerhetskopiera och placera traktorn om halvvägs till vänster om din senaste körningen. Lägre bladet och plöja. Upprepa denna process tills den vänstra sidan är fri från snö.

•Om du har gjort detta korrekt, din uppfart bör nu vara fria från snö. Oroa dig inte om du inte får det första gången; snowplowing tar lite övning, men när du har listat ut hur din traktor och blade fungerar bäst, du ska rensa det snö på nolltid.

•Ibland kan är det lättare att klara djupa eller tung snö genom att hålla bladet rakt eller bara något vinklade och göra körs över, istället för ner, en uppfart. Om du vinklar bladet, måste du vinkla det mot den negativa sidan av riktningen du krystar. Till exempel om du trycka snö på vänstra sidan av din uppfart, vinkla kniven till höger.

Tips & varningar

  • En trädgård traktor är bättre lämpad för plöjning än en trädgårdstraktor. Om snöfall är tung, vänta inte tills det slutar för att starta plöjning. Det är oftast mycket lättare att plöja flera gånger än att försöka flytta en stor mängd snö på en gång. Alltid plöja ned---det är lättare, och minskar risken för en överrullning. När du är klar plöjning, är det ofta användbart att salta din uppfart för att förhindra is.
  • Vara medveten om din omgivning: se upp för barn som leker i snön, och ser alltid när du säkerhetskopiera. Vara medveten om faran av en överrullning: inte plöja branta backar. Förlust av dragkraft kan få dig att tappa kontroll av traktorn, orsakar skada eller dödsfall. Om du måste plöja en brant backe, tillbaka uppför backen till att minska risken för en överrullning. Inte driva din traktor i sidled på en brant backe, och inte ändrar riktning plötsligt på en kulle. Därigenom kan rubba mitten av balans och orsaka din traktor att rulla över. Vara medveten om din kommuns föreskrifter om snöröjning. Några kan inte du skjuta snö på gatan. Se till att du trycka snö på din egen fastighet, eller att du har din granne behörighet om du trycka det på hans. Vara medveten om isförhållanden - du kan lätt tappa kontrollen över din traktor på is.