Hur man använder en trä pluggen staven

Hur man använder en trä pluggen staven

En dowel käpp är lite mer än en trä cylinder, men möjligheterna för det är oändliga. Medan dessa spön används oftast till bond två större bitar av trä tillsammans, för ingenjörer, byggare och konstnärer, blir de en mångsidig duk för byggnad, stödja och skulptera precis vad som helst. Men det tar inte en expert. Pluggen spön är praktiska verktyg för att bygga och om fastställande av många projekt runt huset för betydligt mindre pengar än att anställa en entreprenör.

Instruktioner

•Kapa en dowel käpp i flera, 2-till-3-tums bitar med en såg och spetsigt eller köpa specialtillverkad lilla pluggen lederna. Hitta en något bredare än dial staven borr. Borra hål halva längden av dial staven i slutet av två bitar av trä som du gick. Fylla hålen i ett stycke med lim och stick ändarna av pluggen stavarna i dem. Sedan fylla hålen på andra pjäsen med lim och skjut dem i andra änden av dial stavar. Torka bort överflödigt lim och hålla dem i ett skruvstäd att hålla dem tillsammans tills limmet torkar. Två bitar av trä att nu sammanfogas sömlöst.

•Hitta en dowel käpp något bredare än ett hål du misstag borras i en träbit som inte kan ersättas, sådan som i ett köksskåp eller i möbler. Hammare det i hålet och sedan slå ut överskottet. Fläcken i det synliga ändar samma färg som omgivande träet och misstag hålet blir osynliga.

•Sätt krokar på en vägg i en rak linje sedan låg en tjock pluggen staven över dem, eller spika en dowel stång mellan två väggar för en omedelbar coat rack eller garderob.

•Kapa en cirkel av plywood och placera den över en blomkruka. Sticka en dowel stav genom hålet och fäst alla tre bitar tillsammans med färg eller lim. Måla 12 linjer runt cirkelns omkrets och göra ett solur.