Hur man använder ättika som en rengöring Agent & desinfektionsmedel

Vinäger är inte bara en populär krydda, men också ett miljövänligt, ekonomiskt och effektivt rengöringsmedel. Använd ättika att desinficera babyleksaker och apparater, torka ut lukter och ta bort svåra fläckar och rester.

Instruktioner

•Rengör kaffebryggaren. Om du använder din kaffebryggare ofta, det samlar in kalkavlagringar och andra rester. Minst en gång i månaden, fyll hälften av din Kaffekanna med destillerat vit vinäger och fyll resten av vägen med vatten. Köra kaffebryggaren. Göra detta två gånger. Ättiksyra i vinägern kommer lös insättningar.

•Eliminate sällskapsdjur lukter. Om din katt eller hund hade en olycka på mattan, kan du ta bort lukt och rengöra de flesta av fläcken med en blandning av destillerat vit vinäger och bakpulver. Använd en skål för din blandning, som det borde ha mer vätska än pulver. Plocka upp eller torka så mycket av röran som du kan, doppa en liten borste i din blandning och tillämpa på mattan. Skrubba fläcken i små, cirkulära rörelser. Vänta 24 timmar innan dammsugning. Du kan upprepa processen om fläcken är fortfarande synliga.

•Ta bort kalkavlagringar från stål krukor. Häll en blandning av 50 procent vatten och 50% vitt destillerad vinäger i grytan och koka upp. Kalkavlagringar bör klara. Tvätta din pott som vanligt med tvål och vatten.

•Disinfect kök och badrum områden. Den amerikanska regeringen erkänner inte ättika som desinfektionsmedel eftersom det inte är registrerat som bekämpningsmedel med Naturvårdsverket. Men enligt självläkning uttryck visar studier att en 5 procent ättika lösning "dödar 99 procent av bakterier, 82 procent av mögel och 80 procent av virus." Hålla en blandning av ättika och vatten i spray flaskor i ditt kök och badrum. Används för att desinficera skärbrädor, kök tellere, rätter och badrum ytor.

•Disinfect babyleksaker genom att tvätta dem i en blandning av destillerat vit vinäger och tvålvatten. Detta är ett giftfritt alternativ att se till att ditt barns leksaker bakteriefri.

Tips & varningar

  • Vit destillerat ättika är billig, och du hittar den i alla större livsmedelsbutiker. Du skulle även kunna köpa den för mindre på en närliggande dollar store.