Hur ljus är låg spänning lampor?

Kompakt lysrör (lågenergilampor) och lysdioder (LEDs) är de två mest populära lågenergi-lamporna. Byta till lågenergi-lampor minskar energiförbrukningen, ljusstyrkan på dessa energisnåla alternativ kan dock vara ett bekymmer.

Mäta ljusstyrka

Det vanligaste sättet att mäta ljusstyrkan i en glödlampa är i lumen. En lumen läsning visas på förpackningen till de flesta glödlampor.

Ljusstyrka

Glödlampor är 17,5 lumen per watt. Lågenergilampor i genomsnitt 50-75 lumen per watt. Lysdioder är oftast 100-130 lumen per watt. En vanlig 100-Watts glödlampa är 1,750 lumen. Lågenergilampor och LED-lampor kommer att vara så stark om deras lumen avläsningar är desamma.

Livslängd

Lågenergilampor och LED-lampor minskar i ljusstyrka övertid. Lågenergilampor ta en stund att nå full ljusstyrka, kan flimra och dim oftast snabbare, särskilt om de är ofta vände på och bort.

Ljuskvalitet

Dessa lampor fungerar på olika våglängder och har ett begränsat spektrum av ljus, så ljus skiljer sig från konventionella belysning. Fosfor kan läggas för att efterlikna naturliga ljus. Den dyra lampor kan förväntas upprätthålla ljusstyrka längre och har ett bredare spektrum av ljus.