Hur lång är en gräsmatta klöver?

Hur lång är en gräsmatta klöver?

Kallas även holländska klöver, vit klöver (Trifolium repens) är en perenn växt som växer till mellan 6 till 8 inches tall om inte klippas. Vitklöver ingick ofta i gräsmatta utsäde paket fram till 1950-talet, även om anläggningen är nu anses av många vara ett ogräs.

Utseende

Vitklöver producerar tre ägg-formas broschyrer som något tandad marginalerna och märkt med en ljus grön- eller "v" form. Flygbladen är mellan 1/2 och 1 1/2 inches lång. Runda vita blomma huvuden visas på blomma stjälkar i slutet av sommaren. Anläggningen växer normalt att vara upp till 8 inches tall, även stjälkarna kan vara så länge som 16 inches i vissa fall. Vitklöver har grunt, rinnande rötter.

Liknande arter

Vitklöver är liknande i utseende Rödklöver (Trifolium pratense) och alsike klöver (Trifolium hybridum), även om både Rödklöver och alsike klöver är mer upprätt och har längre blad. Rödklöver har rosa eller röda blommor, medan alsike klöver har vita blommar. Rödklöver är ett dåligt val för gräsmattor, som dess har en kort livslängd på bara två år. Grova stjälkar av växten ser också ointressant när klippas.

Kultur

Plantera vitklöver på våren eller sommaren, kratta gräsmattan först för att exponera smutsa till fröna. Gäller 2-8 oz. av frön per 1 000 kvadratfot. Anläggningen är tolerant av torra jordar samt våta jordar och kommer att växa dåligt töms jordar. Vitklöver är tolerant av olika jordtyper och gör bra i jordar med ett pH mellan 5,2 och 7.5.

Problem

Vitklöver kan bli invasiv i vissa förhållanden, tar över tunn, gles gräsmattor. Den vita blommor är mycket attraktiva för bin, som kan vara ett problem om barn ofta spela på gräsmattan. Blommorna minska prydnads värdet på gräsmattan när de blir bruna. Clover också fläckar kläder enkelt. För att döda vitklöver, spraya med en herbicid innehållande MCPP i vår eller höst, när temperaturerna är cool. Klövern dör vanligtvis i sex till åtta veckor.