Hur kan man kontrollera värme element i ugnar

Elektriska ugnar innehåller en eller flera värmekällor och ordnade i rader intill en fläktmotor för cirkulerande varmluft. Elementen är gjord av tråd spole omgiven av ett värmebehandlad keramiskt material att reflektera den värme som produceras av elektriskt motstånd. Om ugnen slutar fungera eller verkar inte producera lika mycket värme som den en gång gjorde, prova felsökning individuella element med en multimeter att isolera problemet. Det kan vara nödvändigt att ersätta bara en del.

Instruktioner

•Shut av ugnen på kretsbrytaren att klippa el på anordningen. Stänga av enheten på väggen termostaten är inte tillräckligt. Vänta tills ugnen svalna.

•Ta bort bultarna i access tallrik på sidan av enheten med en mutter drivrutin. Ta av plattan att exponera rader av värmeelement.

•Dra para av ledningar stänga i slutet av ett element i taget att exponera connector bladen på elementet. Varje tråd fästs en slide-on-kontakt som drar bort under lätt tryck.

•Justera multimeter att testa för kontinuitet, mäts i ohm. Här kan du avgöra om ett element är skadad.

•Håll varje testa rod på multimeter mot en av connector bladen på elementet. Kolla mätare visas. En normal läsning för en elektrisk ugn elementet faller i intervallet 70-90 ohm, beroende på det särskilda enheten makt förmåga. En nolla eller oändlig läsning innebär delen är dåligt.