Hur kan man kontrollera isoleringen på äldre husbilar

En husbil ska skydda dig från element utanför när du reser om det fungerar effektivt. En dåligt isolerad husbil är inte bara obehagligt under tider av extrem värme eller kyla, men det är potentiellt farligt också. Äldre husbilar är normalt mer benägna att drabbas av isolering problem, särskilt de byggda före 1976. Isolering växer också mindre effektivt eftersom det åldras. Kontroll av isoleringen av en äldre husbil regelbundet bidrar till att du blir så bekväm och säker som möjligt när på vägen.

Instruktioner

•Strömförbrukning i standbyläge nära dörrar och fönster av mobila hem under tider av mer extrema temperaturer. Lägg din hand runt dörrar och fönster medan de är stängda. Om du känner luft från utsidan kommer in eller en betydande temperaturskillnad, behöver du mer isolering i dessa områden. En blåsig dag är idealisk för detta förfarande.

•Crawl under mobil hemmet att inspektera isolering under. Om det finns tecken på riva eller hål i materialet, kräver det reparation eller utbyte.

•Sniff luften runt isolering i väggarna och underredet. Äldre husbilar är mer benägna att ha isolering som har påverkats av mögel. Möglig isolering inte bör rengöras, och kräver full ersättning så snart som möjligt. Känn isoleringen noga för att leta efter fuktiga områden som visar både mögeltillväxt och läcker.

Tips & varningar

  • Ett tak tak är ett effektivt sätt att förbättra isoleringen av en äldre husbil och är mer kostnadseffektiv än riva upp befintliga taket för att lägga till mer isolering i den.