Hur kan jag tvätta ärter grus?

Pea grus är bra för gångbanor och vagn banor. Den kan användas på nästan område som behöver täcka och inte får tung fordonstrafik. Den levereras i en mängd färger och kan köpas i en enda färg av sten för dekorativa landskap använder. Rengöring ärt grus för att få en ren färg är inte en komplicerad process. Behöver du en metod för att köra vatten över grus och något att sila stenar för att hålla dem från att tvätta bort.

Tvätta små till medelstora mängder

Skölja små mängder av pea grus i ett kök durkslag. Använd en sprayflaska fylld med utspädda Pinesol eller andra milda hushåll rensade. Fyll i durkslag med smutsiga grus och spraya renare över småsten generöst. Blanda grus runt för att få renare på alla ytor och Låt sitta i en till två minuter.

Kör varmt vatten genom grus att skölja bort smutsen. Grus och några större skräp kommer att fångas i en durkslag medan smutsen, bära huvuddelen av smuts med det, kommer att tvätta bort.

Använd en tom fem-gallon hink för att tvätta större mängder. Borra hål i botten och lägre sidor av skopan för samma effekt med lite 1/8-tums. Ladda hinken med grus och Ställ in den i badkar eller dusch. Du kan spraya renare på grus eftersom det laddas. Fyll hinken några inches, spraya med renare, upprepa processen tills hinken är full. Du kan också köpa enkla Green Stone Cleaner från ledande återförsäljare. Det är säkert och designade för rengöring av sten och kakel golv och räknare.

Skölj gruset i fem-gallon hink lite längre tid att se till att du får smuts. Försöka blanda stenarna lite som du sköljer, friktionen mellan dem har en polerande effekt. Upprepa processen om du känner grus inte är tillräckligt rent.

Om du använder en grön vänliga renare skölj (biologiskt nedbrytbara och säker för djur) skopan med trädgårdsslangen på din uppfart eller uteplats. Lägga till ett högt tryck slangen munstycke för ännu mer rengöring makt.

Större mängder

Bygga en ram av 4-av-4 inlägg på din uppfart eller uteplats för stora mängder. Använd fyra 8-fots inlägg för att göra en 8-by-8 ram. Det bör finnas något behov av någon skruv eller spik som vikt och platta sidor av inlägget kommer att hålla dem på plats. Drapera ett blad av landskapet tyg över hela området. Landskap tyg används för att hindra ogräs från att växa upp i blomsterrabatter och kan köpas i hemmet och trädgården centrerar. Det gäller vanligtvis i en rulle. Om möjligt, köpa en bit minst 10 av 10 att göra drapering lätt.

Med en wheel barrow transport och tippa gruset i ramen. Använd en trädgård rake för att sprida ut jämnt. Du kan använda en pump stil trädgård spruta eller slangen sluta spruta för att använda renare. Se till att det är miljövänligt. Har vackra grus kring döda rosor är inte målet. Kan grus torka innan den placeras där du vill ha det, att undvika åter soiling.