Hur jag dela Aloe Vera?

Hur jag dela Aloe Vera?

Aloe vera är en del av gruppen saftiga växter. Det används som en naturlig hem rättsmedel på grund av dess läkande egenskaper. Färsk aloe gel inuti Bladen används ofta för behandling av brännskador och sår. I varma odlas torra eller halvtorra regioner aloe vera plantor utanför. Annars hålls de inomhus som krukväxter.

När du ska dela upp

När Aloe vera utvecklar förskjuter eller rotskott då är det dags att dela upp de små aloe från moderplantan. Detta sker bäst under senvintern eller våren. När förskjutningarna når storleken på 1 till 2 inches för krukväxter eller 6 till 8 inches för utomhus växter, är de redo att delas.

Offset Division

Skrota bort jorden från moderplantan att avslöja basen av förskjutningarna. Lossa dessa från moderplantan med en vass kniv. Några av dessa avvikelser kan vara utan rötter. Dessa måste planteras i en jord blandning av lika delar torv och sand. Förskjutningarna som har rötter bör vara krukväxt i en blandning av två delar mark, en del torv och en del grov sand. En snabb-dränerande jord mix utifrån perlit kan också användas.

Grundstammen Division

En annan teknik är uppdelningen av rotstock. Fukta jorden och skjut förälderväxten ur potten. Försiktigt reta rötterna apart och dra bort rotskott. Dessa bör ha sitt eget rotsystem. Betänkande förälderväxten på samma djup som är var på innan. Fast packa jorden runt den för att avlägsna luftfickor. Vattna inte nyligen planterade anläggningen tills det lägger sig i sin kruka, som är oftast flera dagar. Plantera rotskott som rotade förskjutningarna.

Planteringsjord divisioner

Använd ett lämpligt-storlek container när planteringsår divisionerna. Aloe vera gör bra när dess rötter är trångt. Lägg en bit av screening över avlopp hål. Potten varje division separat och vatten lätt. Hålla i halvskugga i två veckor. Se till att temperaturen håller sig minst 59 grader Fahrenheit. Vatten divisionerna igen efter en vecka. När ny tillväxt visas, kan de nya plantorna planterade i större behållare.