Hur höja bin i bikupor

Hur höja bin i bikupor

Varje område som har blommor är sannolikt har ett stort utbud av honungsbin att gå med dem. Dessa bin bygga bikupor i naturen, där de bor, höja sina ungar och producerar honung kam och honung. Att söt honung har länge varit en stapelvara i människans kost, vilket har lett många människor att lära sig att höja bina sig och dra nytta av en fångenskap honung leverans. För att skörda din egen honung, in bin i en bikupa och komma igång.

Instruktioner

•Beställ en bikupa från en specialitet butik eller online-återförsäljare. En bikupa kommer är utrustade med ett öppet område för bina att bygga sina vaxkakor och flera lådor som du kan dra ut att få tillgång till honung. Beställa en bikupa som bygger professionellt kommer att se till att du har en lämpad för behov av bin.

•Ställ in kupans upp på en lugn plats som tas bort från ditt hem. Tänk på att bina kommer att koncentreras på denna plats; Det är hälsosammare och säkrare för dem att ha minimal kontakt med människor.

•Beställ ett paket av bin från en lokal biodlaren eller online-återförsäljare. Ett paket kommer med arbetstagaren bina, en drottning och en burk med sockerlag för bina att livnära sig på under deras resa. Drottningen kommer att vara i en separat låda, och bör hållas åtskild för närvarande.

•Don skyddande redskap och överföra bin i kupan. Dra ut queen's rutan och lägga den in i kupan först. Sedan "dumpa" arbetstagaren bina över henne. Oroa dig inte om hur många bin gör det i kupan; vissa kommer oundvikligen flyga ur paketet. Dessa bin kommer att finna sin väg in i kupan när de slå sig ner.

•Kontrollera kupan efter två dagar. Drottningen ska vara ur sin box och interagera med sin drönare. Du kommer förmodligen hitta henne gående längs en av vaxkakorna.

•Kontrollera kupan igen en vecka senare. Du bör se vitt vax kammar inuti, med celler som innehåller sirap och ägg. Detta innebär att din bikupa är etablerad, och bina tar hand om sig själva. Om du inte ser ägg, antar att drottningen är död och beställa en annan.

Tips & varningar

  • Att hålla bin i din trädgård kommer att öka pollineringen för frukt, grönsaker och blommor.
  • Bedöva bina genom att blåsa rök i kupan när du samla kammar och honung.
  • Svärma bina kan vara farligt. Alltid bära biodling redskap när du hantering av bin.