Hur Garden med organiska gödselmedel

Hur Garden med organiska gödselmedel

Medan du har möjlighet att utfodra din trädgård ekologisk eller syntetiska gödselmedel, i naturen, får växter sin näring från ruttnande organiskt material. Organiska gödselmedel förbättra vatten och luft cirkulationen under jord. bo i jorden, som tillhandahåller gradvisa frisättningen av näringsämnen för växterna under en lång period. och stöd för nyttiga jord bakterier och svampar. Om det är kursen vill du ta som trädgårdsmästare, lära sig om olika ekologiska produkter som ger växterna näring och hur de används.

Instruktioner

•Supply dina växter med kväve från blodmjöl eller välruttnad gödsel. Blodmjöl är en rikare källa till att macronutrient, men det förbättra inte luften och bevattna cirkulation underjordsförvar som stallgödsel gör. I allmänhet, införliva 5 till 10 pounds av blodmjöl per 100 kvadrat fot 6 inches i marken. Om du använder gödsel, sprida ett 2 - till 4-tums lager på din trädgård säng och arbeta den med en spade eller en rototiller liknande djup.

•Använd benmjöl, en rik källa av fosfor, till din trädgård att främja kraftfull rotutveckling, men bara om markens pH är lägre än 7.0. En tillämpning av 10 pounds av benmjöl per 100 kvadratfot släpper fosfor i marken för upp till fyra månader. Införliva bat guano märkt som "Hög P" i neutrala och alkaliska jord att ge fosfor. Använd 5 pounds per 100 kvadratfot. Arbeta antingen gödselmedel 6 inches djupt i marken.

•Lägg till en ekologisk källa till kalium till din trädgård att stärka din växternas immunförsvar och få perenner redo för vintern. Dina alternativ är kompost, kelp måltid och greensand bland andra produkter. Lövträ aska från din spis innehåller också kalium, men de är endast lämpligt om du vill sänka din markens pH. I avsaknad av gratis aska är kompost den mest prisvärda kalium. Införliva ett 2 - till 4-tums lager 6 tum djupt in i den trädgård sängen vid plantering.

•Give dina växter en ekologisk komplement som ger mikronäringsämnen. Tång är en komplett källa erbjuda spårämnen, aminosyror och vitaminer, samt tillväxthormoner. Du hitta brukar kelp-baserade tång gödselmedel i form av vätska, pulver och måltid. Blanda kelp måltid 6 inches under jorden med en hastighet på 1 pund per 100 kvadratfot. Alternativt, vatten dina växter till rotzonen med upplöst kelp pulver. Blanda ¼ till ½ tsk av produkten med 1 gallon vatten. Använd flytande kelp som foliar spray, blandning 1 till 2 msk med 1 gallon vatten för att dimma din växternas blad.

Tips & varningar

  • Om din trädgård har tung lera eller sandig jord, de flesta växter du växa kommer att gynnas av tillägg av gödsel till plantering sängen.
  • Några material kräver en väntande period följande program. Efter hur marken rock kaliumklorid i marken, exempelvis, måste du vänta tre veckor innan din plantor och frön ut.
  • Undvika färsk gödsel för gödsling, eftersom den kan innehålla sjukdom organismer och det har också potential att skada rötterna av unga plantor.