Hur får man väder fläckar av obehandlat trä

Hur får man väder fläckar av obehandlat trä

Trä är ett gemensamt val för staket, utemöbler och prydnad material eftersom det är någorlunda prisvärda och ger en varm, naturlig look. Tyvärr, det bär över tid med exponering för den element och vänder grå eller bleknar. Återställa dess färg med en lätt slipning men tänk på att virket kommer så småningom bli ridit ut igen. För att bibehålla trä staket, däck och möbler, behandla dem årligen med en skyddande yta. Välj naturligt rot-resistent ceder eller redwood längre slitande material.

Instruktioner

Återställa möbler

•Rengör trämöbler med en fuktig trasa och milt renare att ta bort smuts och sot. Mikrofibertrasor, finns på järnaffärer, är särskilt effektiv på att ta bort smuts. Låt möbeln torka ordentligt.

•Sand de väderbitna områdena med medelvärdigt sandpapper tills nytt trä visas. Sand området lätt med fint sandpapper att jämna det.

•Paint trämöbler med en slitstark lackfärg eller avsluta det med en polyuretan vatten sealer.

Återställa trä staket eller prydnad

•Täcka närliggande växter och strukturer med presenningar för att förhindra skada. Power bricka på 3000 PSI och utrusta den med en 40-gradig fan spets. Denna inställning ger tillräckligt med kraft för att effektivt återställa av trä med mindre potential för skador än högre inställningar.

•Fyll renare kammaren av power brickan med tri-natriumfosfat eller tillverkaren rengöringslösning. Följ alltid tillverkarens anvisningar noga när du använder rengöringsmedel i en power bricka.

•Spray staket eller däck med en stadig ström av vatten. Syftar inte vatten direkt på träet men använder ständigt i rörelse, stadig stroke i 45 graders vinkel. Power-tvätta träet bara tills nytt trä är synlig. Låt träet torka i minst 24 timmar eller längre, beroende på väderförhållanden.

•Coat av trä med en skyddande sealer att minska vittring i framtiden.

Tips & varningar

  • Power brickor har seriös kraft som namnet antyder. Används slarvigt, kan de trycka ut trä, förstöra buskar eller ens bryta glas. Remsor av den minsta mängden trä för att förhindra skador i trä.