Hur får man startar från en bön växt

Bön växten eller Maranta (Maranta leuconeura) växer till 2 fot hög och bred. Bladen av den vanligaste sorten är ljust gröna med mörkt gröna nerver. Bön växten fått sitt namn från det sätt det stänger sina blad på kvällen som om det be. Den trivs på skuggiga platser i fuktig, väldränerad jord. Det återger genom att skicka ut nya skott från rotsystemet som lätt ses runt basen av ett aktivt växande frisk planta. Det enklaste sättet att få startar från en bön växt är att använda en metod som kallas division.

Instruktioner

•Spread ut ett lager av tidningen på en plan yta. Detta är att undvika att göra en enda röra under anläggningen division process.

•Placera på ett par gummihandskar hushålls. Inte bara hindrar gummihandskar händerna från att bli smutsig under processen, de hjälper dig grepp växten mer effektivt.

•Ta bort bön växten från sin befintliga behållare. Om det är en stor anläggning, kan du behöva lossa rötterna från sidan av behållaren med en handhållen trädgårds spade och skjut in händerna i behållaren för att ta tag i avsnittet hela roten och lyfta växten från behållaren. Dra inte växten från behållaren genom att ta tag i toppen av plantan. Du kommer att skada växten genom att dra det från sina rötter. Om behållaren är mindre, kan du placera en hand runt botten på anläggningen där det växer från marken. Sedan vända behållaren över med den andra handen. Detta förhindrar växten från faller ut från behållaren på den plana ytan och skadar växten som det släpps ut från behållaren.

•Lay växten på tidningen och titta närmare på rotsystemet. Du kommer att se nya växter eller startar, växer från roten struktur. Mycket noga ta i början roten struktur och dra försiktigt bort från större växtens rotsystem. Om du har svårt att dra startar från systemet använda en vass kniv till segment genom den plats där den är ansluten. Ta så mycket av rotsystemet som möjligt som är kopplad till starten.

•Lagra startar i fuktiga tidningen på 65 grader F i upp till 24 timmar om transport till en annan plats. Men för bästa resultat, plantera startar omedelbart i en ren väldränerad behållare fylld med ren krukväxtjord. Vatten börjar direkt efter plantering.

Återplantera den ursprungliga anläggningen så snart som möjligt. Tillåt inte rötterna torkar ut.