Hur får man den Gladiolus Blossom att öppna

Hur får man den Gladiolus Blossom att öppna

Gladiolus stjälkarna klipps och levereras till florister när de är i sin linda. Detta säkerställer att blommorna kommer vara färska blomstrade när de placeras i blomsterarrangemang. Knoppar som har uppstått ur grönskan och har en bra show av färg är nästan redo att blomma. Om du har klippt gladiolus spikar från en blomma säng eller köpt dem från en florist, kan du få knoppar att börja öppna till full blossom scenen. Den bästa tiden att skörda en gladiolus spike är när den andra floret har blommat.

Instruktioner

• Fyll en lång hink med ca 6 inches med ljummet vatten. Skär gladiolus med en vass kniv genom att skära rakt igenom spettet. Blommande spikar bör skördas tidigt på morgonen innan värmen från solen är på dem. Lämna minst fyra bladen på växten för att stödja corm för framtida plantering.

•Kapa gladiolus spikar på en diagonal vinkling med en vass kniv under vatten i diskhon.

• Fyll en vas med ljummet vatten. Placera Micela i vasen.

•Ställ in vasen i ett rum som är varmt. Placera Micela från ett område som har några förslag till, fan förflyttning eller luftkonditionering som kan hindra de blommande stadierna. En cool rum kommer också att hålla blommorna från blommande.

Tips & varningar

  • Placera inte varmt eller hett vatten i vasen att tvinga blommor att blomma eller du kommer att döda Micela.