Hur en tomatplanta växer

Tomater kan odlas nästan var som helst och med liten eller ingen trädgårdsskötsel kunskap. Växer en tomatplanta potential och maximera mängden fruktodling är svåra. Det är också den del som tar år av sakkunskap och know-how till perfekt. Hur en tomatplanta växer, och hur mycket frukt det sticker upp i slutet, i slutändan beror på arter av tomat odlas.

Röda tomater

Röda tomater kan ta 45-81 dagar till skörd, beroende på sort. Dessa växter kan producera tomater som sträcker sig från 3 uns till 2 pounds. En tidig röd tomat, som skördas tidigt på säsongen tomat växande, kan plockas så tidigt som 45 dagar efter plantering och kan producera en tomat som är 4 uns i vikt. Tidiga mästare tomater kan plockas 65 dagar efter plantering och kan ge frukter som väger upp till 10 uns. Extra stora tomater kan ta så länge som 81 dagar, men odlare kan räkna varje tomat att väga omkring 1 till 2 pounds.

Rosa tomater

Rosa tomater är skördade 76 till 80 dagar efter planteras och kan resultera i tomater som är 7 till 12 uns i vikt. Vanliga sorter av rosa tomater inkluderar Rosa flicka och Brandywine.

Gula tomater

Gula och orange tomater smakar sötare än sina motsvarigheter i röda på grund av den ökade mängden socker i frukt. Varianter av gul och orange tomater kan plockas i 70-80 dagar och vanligtvis kommer att ge frukter som är 7 till 8 uns i vikt. Vanliga gula och orange tomater är Jubilee, Golden Boy och berg guld.

Mindre tomater

Små frukter tomater, som är bättre lämpad för användning i soppor och sallader eller äts råa, ta 65 till 70 dagar till skörd. Sorter av små frukter tomater vanligtvis är 1 tum i diameter och producera stora kluster av frukt i taget. Dvärg tomater vanligtvis odlas i behållare som plantering krukor eller amplar och är en idealisk gröda när din trädgård utrymmet är begränsat. Dvärg tomater ta 45-55 dagar till skörd och kan ge frukter som är upp till 6 uns i vikt.

Pasta tomater

Pasta tomater används vanligtvis för att göra olika typer av tomatsås. Dessa växter ta 72 och 80 dagar att skörda och vanligtvis ger 2 till 3 uns av färsk frukt.