Hur effektiva är inhemska värmeväxlare?

Värmeväxlare funktion med liknande teorier om värme överföring i ett laboratorium eller en inhemsk situation. När det gäller effektivitet, alltid titta på byggmaterial och konstruktion av en tillverkares produkt och fråga om garantier.

Funktion

Effektiviteten i en värmeväxlare är relaterad till hur väl det överför värme genom en ström från en plats eller enhet till en annan. Denna ström kan bestå av olika delar inklusive vätska och gas. Kemiingenjör resurser beskrivs denna effektivitet som "förhållandet mellan den faktiska mängden värme som överförs till den största möjliga mängden värme överförs med en oändlig area."

Typer

Det finns tre grundläggande typer av värmeväxlare: parallell, korset och counter flow. Dock kan det finnas skillnader inom design för specifika direktuppspela innehåll också. Till exempel kan vätska överföring mönster har tre varierad uppvärmning eller kylning metoder med externa verktyg eller en alternativ behandling ström.

Överväganden

När det gäller effektivitet eller effektivitet finns det nackdelar samt fördelar för varje form av värmeväxlare design. Motverka flödet värmeväxlaren är mest effektiva som det optimerar genomsnittliga värmeöverföringen över den största ytan.

Program

Inhemska värmeväxlare kan användas för att förbättra solenergi potential, fördela värmen genom golv och befria ditt tak snö ackumulering. Bland olika modeller kan vissa även för en vedeldad spis-enhet för att ge den ursprungliga värmekällan.