Hur du underhåller en bakgård Goldfish damm

Hur du underhåller en bakgård Goldfish damm

Att vara härdig, coldwater fisk, guldfisk normalt gör bra i dammar i tempererade regioner. Guldfisk kan överleva med praktiskt taget ingen vård alls, men om du vill ha frisk fisk och en attraktiv damm måste du spendera några minuter om dagen söker efter dem. Fisken behöver utfodring, och om du kontrollera dem dagligen du fånga några problem. Dammen sig måste också övervakning för att förhindra alger eller växter igenväxning, minska syrehalten och potentiellt dödande guldfisken.

Instruktioner

•Feed guldfisk liten beloppen av hög kvalitet pellet mat två gånger om dagen. Guldfisk i tankar behöver mer frekvent matning, men de i dammar ska hitta några insektslarver och andra vatten varelser att komplettera sin kost. Inte mata mer än fisken kan konsumera inom ca 5 minuter.

•Införa massor av översvämmade växter om din damm saknar dem redan. Dessa ger syre, avlägsna föroreningar från vattnet och ge gömmer sig förlägger för fisk. Om du har en hel del guldfisk, funderar på att lägga till en luftpump samt.

•Ta bort överflödigt andmat och alger en gång i veckan med en fin maskor. Hög vid sidan av dammen, så att alla små vatten varelser att fly, och lägga till ogräset till komposten eller heap efter några timmar.

•Lägg till delar av PVC-rör att ge fisken någonstans för att gömma sig från rovdjur som hägrar, katt och tvättbjörn. Om rovdjur blir ett allvarligt problem, överväga att lägga till en mesh cover till dammen.

•Observe fiskens beteende. Om de är håglös eller gulping luft vid ytan, utreda orsaken, som kan vara låga syrenivåer, fel temperatur, höga halter av organiska föroreningar eller sjukdom. En partiell vatten förändring och införandet av en luftpump kan klara upp några av dessa problem.

•Köra en liten damm AVISARE i vinter att tillhandahålla en lucka i isen.

Tips & varningar

  • Aldrig bryta goldfish pond is med verktyg. Chocken är mycket farligare för din fisk än isen.