Hur du sparar och upprätthålla dunkuddar

Hur du sparar och upprätthålla dunkuddar

Dunkuddar kan utgör en betydande investering, speciellt om du köper kuddar fyllda med hög kvalitet fjädrar tillverkade av ejdern ner eller gåsfjädrar. Eftersom du vill hålla din ner kuddar fluffiga och ren att ge en behaglig och stärkande sömn upplevelse, upprätthålla dunkuddar noggrant. Med rätt skötsel, kan du spara dessa kuddar från skador så de stannar fluffiga och pristinely ren under många år.

Instruktioner

•Enclose din ner kuddar i en dragkedja kudden beskyddare att förhindra hud och hår oljor från genomträngande kudde beläggningen och kontaminerande dunfjädrar. Hud och hår olja kan orsaka den ned till gäng inne i kudden och hålla ihop, plattas kuddarna.

•Shake ut kuddarna kraftigt minst en gång i veckan till förbättra loftet av down. Ett annat alternativ är att placera kuddarna i torktumlaren och torktumlaren inställd på en nr-värme fluff cykel för 10 till 15 minuter.

•Häng kuddar från en utomhus klädstreck med klädnypor. Luften ut kuddarna detta sätt flera gånger varje år. Kombinationen av frisk luft och solsken kommer att återställa och uppdatera ner.

•Kontrollera kuddar till revor och tårar. Om du hittar någon, laga dem innan tvätt eller kemtvätt till hindra ned från att fly genom beläggningen.

•Kontrollera vård rekommendationerna om kuddarna för att tvätta instruktioner. Om tillverkaren rekommenderar Kemtvätt, torka ren kuddarna en eller två gånger per år. Om tillverkaren tillåter maskin tvätt, tvätta dina kuddar minst två gånger varje år för att hålla dem mjuka.

•Ställ in tvättmaskinen till en mild cykel med varmt vatten. Lägg till känsliga tvättmedel och placera två kuddar i tvättmaskinen samtidigt, en på varje sida av maskinen för att balansera den. Starta tvättmaskinen och låt det fortsätta genom cykeln. Använd minst tre eller fyra extra sköljningar för att säkerställa alla tvättmedel sköljer ur ner. Efter den spin cykeln, ta bort så mycket vatten från kuddarna som möjligt genom att klämma dem försiktigt med händerna.

•Överför kuddar till torktumlaren och lägga till två eller tre handdukar för att absorbera fukt. Torktumlaren till låg värme och ger kuddar att torka helt. Detta kan ta två till tre timmar. Sluta inte torkning kuddarna tills du vet att ner insidan är helt torr. Om du lämnar fukt inuti ner fyllningen, mögel kan förekomma.

Tips & varningar

  • I stället för torkning kuddar i torktumlaren, hänga dem utanför på ett klädstreck. Ta ner varje timme och skaka kraftigt för att omfördela ned dem. Fortsätta hänga kuddarna tills de torkar helt.