Hur du skyddar bra vatten

Hur du skyddar bra vatten

Villaägare som använder grundvatten brunnar för att dricka och bevattning måste vidta åtgärder för att skydda kvaliteten på sitt vatten. Stegen börjar med planeringsprocessen innan installationen och fortsätta under hela den användbar livstid på brunnen. Bra ägare måste överväga placering, konstruktion och provning samt kontrollerad användning av hushållskemikalier som del av en övergripande hälsosam vatten program. Bra ägare som behöver hjälp med deras kvalitet kan få hjälp via deras statligt vatten och miljö avdelningar.

Instruktioner

•Installera ditt vatten bra i ett läge från kända och potentiella föroreningskällor som industrier, bensinstationer, på plats septisk avloppet fält och eldningsolja tankar. Om du har potentiella föroreningskällor på din egendom, installera väl bort från och upgradient av dessa objekt. Därför grundvattnet bör tillfalla från vattnet väl förorening källor, inte tvärtom. Eftersom pumpa en vatten väl kommer att skapa en naturlig kon av depression, är det viktigt att hitta väl ordentligt.

•Följ rätt konstruktion protokoll när du installera vattnet också. Kontakta din statens vatten presidiet för information om särskilda statliga krav. I allmänhet, se till att din väl har en tillräcklig lera tätning runt toppen av höljet att förhindra föroreningar kommer in väl genom subsurface migration eller avrinning. Dessutom installera en sanitära väl cap och en återflödet preventer på väl systemet att upprätthålla bra vatten.

•Collect en vatten prov från din väl på minst en gång per år och skicka provet till ett laboratorium för dricksvatten analys. Om du bor nära kända grundvatten förorenas, be laboratoriet att analysera vattenprover för kända föroreningar också. Utvärdera laboratorieresultaten för att bestämma kvaliteten på vattnet.

•Conserve vatten för att hålla grundvattennivån höjd och grundvatten kvantiteten tillräckligt för att stödja hushållsbruk. De flesta hus använder en genomsnitt av 5 till 6 gallon vatten per minut. Spara vatten när det är möjligt kommer att bidra till att du har tillräckligt med vatten vid högtrafik.

•Limit användning av hushållskemikalier som kan påverka din vattenförsörjning. Spill av dessa material--såsom bensin, rengöringsmedel, blekmedel och förtunning-- eller förfogande genom en septisk system kan negativt påverka vattenkvaliteten. Dessutom har septisk systemet rengjort rutinmässigt så att det fungerar korrekt. Lagra inte farliga kemikalier nära vattnet väl men väljer ett säkert Fjärrlagring område.

•Properly överge brunnar som du inte längre använder så att de inte blir en kanal för potentiella föroreningar. Hyra en professionell väl borrare att överge brunnen eller fylla brunnen med en injekteringsbruk blandning efter tillämpliga statliga regleringar.