Hur du Measue med ett måttband

Måttband komma till hands när det är nödvändigt att göra nedskärningar i projekt eller mäta avstånd för gardiner eller mattor. Mät med ett måttband korrekt är att helt enkelt använda måttbandet som det är tänkt. Måttband kommer i 25-fots genom 100-fots längder. När du köper ett måttband, leta efter de som har mer längd än du normalt behöver. Undvik att använda ett måttband som fullt ut måste du utöka eftersom det kan orsaka skador på rekyl våren inne i verktyget.

Instruktioner

•Sätt kroken av måttbandet på utsidan av objektet du mäter. Om du mäter insidan längd eller bredd, tryck på kroken mot insidan av objektet. Kroken ger något för att rymma mäta från insidan eller utsidan. Om du mäter långa längder, be en assistent att hålla i slutet av måttbandet på plats.

•Dra kroppen av måttbandet ner längden på material du mäter. När du drar kroppen, unwinds bandet. Förlänga kroppen förbi området du vill mäta. Tryck på låsknappen på framsidan av måttband kroppen att "låsa" mäta tape bladet.

•Hitta närmaste heltal på måttbandet där du vill mäta eller skära. Måttbandet använder hela tal och bråk. De flesta människor mått i tum, medan några mäta i fötter plus inches.

•Count markerar mellan hela nummer när mätning fraktioner. Den största mittmarkering är för 1/2 tum, nästa större är 1/4-tums mätning, nästa större märke är 1/8-tums mätning och den minsta är 1/16-tums mätning.

•Välj upp kroppen av måttbandet när du gör eller hämta din mätning. Placera två fingrar under bladet och tryck på bladet något mot kroppen. Tryck på knappen låsa upp för att lösgöra blade låset.

•Tillåt bladet att rekyl tillbaka in i måttband kroppen långsamt, med fingrarna under bladet för att styra hastigheten. Låt aldrig bladet till slam i kroppen i full fart eftersom det kan skada returfjädern och krok i änden av måttbandet.