Hur du justerar en termostat Anticipator

Hur du justerar en termostat Anticipator

När värme anticipator inuti din termostat är inställda, börjar din ugn till kort cykel (slå på och av vanligt). Det kan också orsaka din ugn att överskrida eller aldrig nå önskad temperatur infattningarna. Termostater är viktiga för att reglera värmen, speciellt under kalla månaderna, så justera värme anticipator är en klok strävan. Detta kan förbättra din enhetens totala prestanda förutom att minska cykling frekvensen.

Instruktioner

•Vrid av termostaten och ta bort locket. Om du använder en kvicksilver termostat, Använd en liten bubbla nivå och se till att den är monterad nivå på din vägg. Om termostaten inte är nivån fungerar på kvicksilver switch inte ordentligt för att mäta temperaturer.

•Inspect insidan av din termostat. Om det är smutsigt, Använd en mjuk borste för att avlägsna smuts och skräp.

•Locate liten skivan i mitten. Den innehåller kalibrering märken. Det har oftast ordet "längre" på den. Inspektera hävarm fäst till skivan. Detta är värme anticipator justering hävarm.

•Flytta värme anticipator spaken arm en kalibrering till den "längre" inställningen om din ugn är cykling på och av för ofta. Flytta spaken beväpna en kalibrering från inställningen "längre" om din ugn kan temperaturen i rummet att släppa för låg eller stiga alltför högt innan det slår på eller av.

Lämna din ugn på och vänta några timmar för inställningarna som ska gälla och stabilisera systemet. Inställningarna kan träda i kraft efter några ugnen cykler. Om nödvändigt, justera värme anticipator om du är missnöjd med dina inställningar.