Hur du hanterar poolvatten

Hur du hanterar poolvatten

Hantera vattnet i din pool är avgörande för att hålla den i gott skick. Vatten som blir smutsiga eller stillastående kan vara ohälsosamt att simma i, och i vissa fall måste poolen tömmas, rengöras och fyllas på. Att upprätthålla poolvattnet under hela säsongen simning kan förhindra allvarliga problem uppstår och se till att alla ska kunna använda poolen. Grundläggande underhåll är allt som behövs för att hålla en pool ren.

Instruktioner

•Köra pool filter regelbundet. Underkatalogen pool filter hjälper till att cirkulera vattnet och hålla den i rörelse, som minskar risken för alger uppbyggd. Dessutom, rengör den vattnet skräp.

•Töm filter fällan dagligen eller varje vecka, beroende på hur snabb skräp som hår, lämnar och döda insekter byggs upp inuti den. Ett igensatt filter fällan kan förhindra att filtret fungerar som den ska.

•Använd en pool vakuum minst en gång i veckan för att göra regelbunden och noggrann rengöring av botten och sidorna av poolen. De flesta pool dammsugare kan anslutas till ett filtersystem och några kör automatiskt när ansluten. Kontrollera vakuum når alla delar av golvet och sidorna av poolen att sopa upp skräp eller rena alger uppbyggd.

•Kontrollera kemiska nivåerna av poolen minst en gång i veckan med pool test kit. Fyll i testkit med poolvattnet och Lägg till pulver eller kemikalier enligt anvisningarna på testkit.

Pojkens färgen på vattnet i testkit till diagrammet till avgöra den kemiska balansen i poolen. Använd diagrammet och kit för att avgöra hur mycket brom eller klor måste läggas till i poolen.

•Lägg till lämplig mängd klor eller brom till vattnet för att skapa en sund balans i poolen. Klor och brom bidrar till att hålla poolvatten sanitära och säkert för simning i.