Hur du diagnostisera problem med swimmingpool

Hur du diagnostisera problem med swimmingpool

Hoppa in i en kristallklar pool på en varm sommardag är en av de mest uppfriskande aktiviteter du kan njuta av. Problem med din poolvatten är ofta svåra att diagnostisera om du har någon erfarenhet eller är ny ägare av en pool. Missfärgad eller grumligt vatten inte bara förstöra utseendet på poolen, men kan riskera din hälsa också.

Instruktioner

•Var notera av några symptom som du och andra personer uppleva efter bad eller spela i vattnet. Om du lider ofta ont i halsen eller hud eller ögon irritationer efteråt, då behöver du förmodligen Justera pH-värdet - det är antingen för hög eller för låg. Kontrollera nivån med ett pH testkit.

•Look på hår färgen ändras. Om någon med blont hår utvecklar en grön nyans, är problemet troligen att koppar är för hög. Detta kan bero på ett lågt pH-värde som korrodera armaturerna i din pool värmare, eller om du använder för mycket av en algaecide dvs koppar baserat. Lägga till soda ash i vattnet för att öka pH-värdet, eller använda mindre av algaecide.

•Placera en klart glas in i poolen och dopp ut lite vatten. Titta på vattnet i starkt solljus. Om vattnet verkar vara rost färgat eller en rödaktig färg, anger detta för mycket syra i din poolvatten--ett lågt pH. Om du tillåter detta problem att gå på för länge, kommer det skada pool liner och skapa andra problem. Tömma poolen och fylla den med rent vatten, eller använda en progressiv utspädning för att åtgärda problemet. Kontakta en pool utbud återförsäljare att ta reda på den bästa lösningen för din typ av pool.

•Inspect vattnet för att se om det är molnigt. Om så är fallet, innebär filtreringssystem inte fungerar på grund av smuts eller badande föroreningar. Det kan också indikera du har för mycket stabilisator i din poolvatten. Ersätta en del av poolvattnet och öka klorhalten genom att höja nivån till 10 delar per miljon (ppm) och genom att använda unstabilized klor.

•Look för svarta fläckar i din pool; Detta är en envis problem som indikerar förekomst av svart alger. Skrubba poolen, och använda en svart algaecide. Ren filtret väl. Om problemet kvarstår, tömma poolen och behandla det med en klor tvätt.

•Sniff området nära poolen. Om du upptäcker en stark klor lukt, har poolen inte tillräckligt klor för att behålla dess säkerhet. Klor kombinerar med kvävehaltiga föreningar och ammoniak och släpper en lukt. Detta innebär att klor inte är tillräckligt stark för att motverka urin, avfall och svett av simmarna organ, därför bara delvis bryta ner kemikalier. Behandla din pool med klor chockbehandling eller pool sanitizer att åtgärda lukt.

Tips & varningar

  • Följ den underhållsschema hittar du i bruksanvisningen för din pool. Detta är viktigt för tydligheten i ditt vatten och hälsa din familj.