Hur du återställer glans till tråkig trä ytbehandlingar

Även med noggrann och regelbunden vård förlorar färgade möbler sin glans över tiden. När finish på dina möbler blir tråkig, kan det hända att kommersiella möbler polermedel även inte kan återställa den till samma nivå av glans. Lyckligtvis finns det ett enkelt recept för en lösning som effektivt kan återuppliva din finish. En tillfällig tillämpning av denna blandning kommer att hålla din bästa färgade bitar ser ut som nya för en livstid.

Instruktioner

•I en medelstora skål, blanda ihop lika delar terpentin, citronolja och vinäger. Terpentin kan hittas på någon järnaffär. Citronolja finns på järnaffärer, möbelbutiker och många livsmedelsbutiker. Och vit vinäger är allmänt tillgänglig på matvaror och droghandel. Du kan bestämma det totala beloppet måste du blanda baserat på storleken på den möbel du vill behandla. Rör om lösningen väl med en sked när du har kombinerat ingredienserna.

•DIP en svamp i lösning, pressa ut överskottet och applicera ett lager på en liten del av målat trä. Gnid lösningen grundligt, fokuserar på ett specifikt område. Efter cirka 30 sekunder i massera lösningen i mål, Använd en mjuk trasa att torka och polera det område torrt.

•Fortsätt rengöring färgade ytor ett litet område i taget. Se till att du växlar mellan att tillämpa lösningen och torka av den. Låt inte lösningen på pöl och torr, eftersom det kommer att skapa ställen.

•När du har behandlats och torkade hela, du kan applicera ett lager möbelpolish om du önskar. Följ bara speciella anvisningar på kan polska du använder. Den initiala behandlingen tar nästan varje bit av målat trä till en lysande glans, men det gör också att du kan få ännu större resultat av dina kommersiella puts.

Tips & varningar

  • Denna blandning kommer att hålla alla gamla trä finish går starkt, men en tråkig finish är också ett lämpligt tillfälle att göra en förändring. Om inte du är galen i färgen, överväga att ta denna tid att tömma finish bort och tillämpa en ny av en annan nyans.
  • Citron oljan separeras från terpentin och vinäger om kvar för att sitta. När du tillämpar lösningen, ge det uppståndelse varje gång ett tag att hålla den väl blandat.