Hur du återställer glans till ett trägolv

Hur du återställer glans till ett trägolv

Under år av användning förlora trägolv sin glans från konstant gångtrafik, fukt och spill. Men tar återställer glans bara ett nytt lager av vax. Vaxet ger ut lyster från lövträ och hjälper skydda golv brädorna från framtida spill och lera spår. Även om många hem förbättring entreprenörer finns i beredskap för denna begäran, är det mycket billigare att vaxa golvet själv.

Instruktioner

•Vacuum och rengör det trä golvet. Du måste golvet fritt från all smuts och annat skräp, annars smuts kan blandas med vax och försegla i golvet.

•Pour mineral strippa i en hink, doppa en trasa i smeten och gnugga in det i trä golv. Detta tar bort den aktuella vax från trä golv. Gnugga över hela golvet, sedan torka av golvet med en torr trasa. Torr trasa samlar bort vaxet, lämnar golvet kala. Det kan ta flera timmar ordet för att helt torr ut.

•Paint på vax golv med en pensel. Applicera bara ett tunt lager av vax, annars golvet syns nästan glass-lik.

•Buff golvet med en ren trasa. Detta polerar vax för att en mjuk glans. Det är möjligt att hyra ett golv buffert, men detta är kostsamt att göra (och gnugga med en trasa kräver endast en liten armbåge fett).