Hur du återställer glans till en laminat bänkskiva som har varit slipad

Hur du återställer glans till en laminat bänkskiva som har varit slipad

Laminat bänkskivor är uppskattade för sina bakterier motstånd, enkelt underhåll och överkomliga priser. Plast Laminat används i bänkskivor är bara en typ av laminat; Det är faktiskt känd som HPDL eller högtryck dekorativa laminat och består av kraft papper lager, dekorativa skikt och ett tunt lager av klar plast eller äkta trä fanér på toppen, tryck gjutna tillsammans i en tålig slutprodukt. Av mönster och färger som finns är praktiskt taget utan gräns, vilket innebär att du kan hitta en laminat bänkskiva att förbättra någon kök inredning. Även om laminat bänkskivor är robusta, de kan bli bristfällig. Knivar, sandpapper och olika vassa föremål kan repa laminat bänkskivor och sabotera deras utseende. Tätning och polering en repad eller slipad laminat bänkskiva kan återuppliva den. Med rätt teknik, kan du återställa glans till en bänkskiva i laminat, själv.

Instruktioner

•Saturate en bomull rengöring rag i vit vinäger. Torka högspänningsnätet grundligt över bänkskivan för att desinficera och ta bort smuts.

•Let laminat ytan torka helt.

•DIP en andra bomull rengöring rag i en behållare av bilvax. Gnugga trasan över slipas laminatet tills grov området är helt belagda med vax.

•Låt vax på bänkskivan i 10 minuter.

•Torka torkade bilvax av bänkskivan med en tredje bomull rengöring rag. Buff bänkskivan i cirkelrörelser.

Tips & varningar

  • Du kan ersätta blekmedel för vinäger. Använda rengöring handskar för att skydda händerna.