Hur du använder LED växa lampor

LED växa lampor eller lysdioder lampor, är ett allt mer populärt val för inomhus växt växer huvudsakligen eftersom de kan leverera mer intensiv ljusstyrka med mindre energi och värme produktion, och de har en mycket längre livslängd än Högtrycksnatrium, fluorescerande, högintensiva ansvarsfrihet eller glödlampor. De flesta växa lampor används för kommersiellt och industriellt, men vissa hushållsförbrukning uppstår. Lysdioder är gjorda i flera färger för att efterlikna spänner av naturligt solljus att driva maximal fotosyntes och växt prestanda. LED växa lampor är också populära eftersom de kan användas i vanlig lampa beslag och inte kräver speciella förkopplingsdon eller icke-standardiserade elarmaturer. Lysdioder kommer i 2-watt till 15-Watts motsvarigheter och i olika storlekar och färger.

Instruktioner

•Bestäm optimal belysning kraven för din särskilda anläggningen eller anläggningarna att frodas om de bodde utomhus. Räkna ut ljusets intensitet och hur många timmar om dagen det behövs. Ofta är denna information på taggen växt eller lite plast plocka fastnat i smutsa av din anläggning. Online-trädgård resurser kan hjälpa dig göra att bestämma om din anläggning är omärkta. Detta är vad du behöver att efterlikna inomhus med lysdioder. Om dina växter växa utomhus i skuggan behöver de mindre ljus inomhus. Om de grönsaker och växa i full sol i 14 timmar per dag utomhus så är det bar måste du uppfylla för att växten trivs inomhus.

•Tillhandahåll en blandning av röda spektrat och blå spektrumet lysdioder. Växten fotosyntesen är mest lyhörda för dessa två spectrums. Enligt forskningen av NASA, är blanda minst 80 procent röda lysdioder och ungefär 20 procent blå lysdioder en framgångsrik förhållandet för odling av växter inomhus. Du kan enkelt växla ut några av de blå lysdioderna för vit utan att skada växters tillväxt. Detta gör att du kan se vad som händer med dina växter mycket lättare eftersom vita lysdioder har ett spektrum av grönt, gult och orange, vilket är lättare synligt för det mänskliga ögat.

•Ställ in din lysdioder att hänga ovanför din anläggning toppar av någonstans från 5 inches till 20 inches, beroende på anläggningens storlek och ljusintensitet krav. Ditt mål är att har de växt gröna duschat i ljus till sina kanter men inte ljuset spill eller slösas på omgivande områden där det finns inga växter. Höjdjustering av belysning bidrar till att uppnå denna ekonomi som växter växer, ändra i både form och storlek.

•Bestäm om dina växter behöver ljus och mörka perioder. Om så är att ansluta din LED-lampor till en timer för att reglera deras på och av cykler för att spara tid, bekymmer och arbete. Om dina växter föredrar långa dagsljus perioder och kort nattperioder, program automatisk timer för så lång ljus cykel.

Tips & varningar

  • Högeffekts-LED kan orsaka allvarliga ögonskador om man tittar direkt på dem på nära håll. Hantera tända lampor med försiktighet.