Hur du använder klistra in vax som en möbelpolish

Hur du använder klistra in vax som en möbelpolish

Ett program av pasta vax håller nästan alla typer av trä ser sitt bästa, lägga till glans och fylla i små brister och sprickor. Lackat eller oljat trä kommer att gynnas av en ansökan av pasta vax inte mer än en gång per år. För oljad eller målat trä, en ansökan var två till fyra år är tillräckligt, även om en gång år ansökan kommer att gynna möbler som får regelbunden användning, som en bordsskiva.

Instruktioner

•Torka möbler lappa med en mjuk trasa för att ta bort damm. Om möblerna är smutsiga, ren lappa med en mild olja tvål lämpliga för möbler, torka sedan lappa noggrant med en mjuk, torr trasa.

• Välj Klistra in vax tonade till samma färg eller något mörkare än din bit av möbler. Undvika klar vax, särskilt om dina möbler är mörk, lika klar vax kommer att visa i snidade områden, indrag eller sprickor.

•Använd pasta vax till möbler, med en ren, luddfri bomullsduk. Applicera vax i länge, även stroke, gnugga i samma riktning som träfibrerna. På stora ytor som en byrå eller bordsskiva, Gnid från ena änden av lappa till den andra att förhindra stopp och gå markerar, som kommer att kräva omfattande polering.

•Coat det hela bit av möbler med en tunn beläggning av pasta vax, låt vaxet torka enligt instruktionerna som medföljer produkten. Torka några droppar omedelbart. Ta bort överflödigt vax med en ren trasa.

•Buff möbler med en ren, luddfri trasa. Torka möbeln i länge, även stroke, gnugga med korn av trä. Alternativt torka in möbler med #0000 stålull och sedan polera möblerna till önskad glans, med en luddfri trasa.