Hur du ändrar Laterals i Hayward Sand filter

Hur du ändrar Laterals i Hayward Sand filter

Hayward sand filter är en typ av sandfilter används i både i mark och ovan mark pooler. Ett sandfilter innehar en stor mängd sand som poolvattnet passerar. Orenheter filtreras ur vattnet som passerar genom sanden och returneras genom filtrets laterals. Filtret laterals är små plast baljor med slitsar som tillåter vatten att passera genom samtidigt förhindra sanden i formuläret sandfilter flyr in i resten av poolen. Om en marginal i sidled blir gamla eller trasiga, ersätts det av att ta bort sand media från poolen och helt enkelt skruva i ett nytt lateralt.

Instruktioner

•Starta pool utrustning. Skruva loss fackföreningarna ansluter filtret till resten av pool VVS. Om inga fackföreningar finns skär VVS kring filtret.

•Ta bort avloppet kontakt från botten av filtret basen. Att majoriteten av det vatten som finns i filtret att dränera.

•Skruva ur den stora band klämman kramas upp i halsen på filtret. När bandet klämman är lös nog, ta bort den från filtret.

•Dra dial ventilenheten (den översta delen av filtret hålla ratten ventilen handtaget) upp från resten av kroppen filter. Om ratten ventilenheten kopplas till filter kroppen med skruvar, Använd en skruvmejsel för att ta bort dem.

•Suck sanden ur filtret med hjälp av en shop vac. Som du får närmare till botten av filtret där laterals är hus, gå långsammare. När laterals är synliga och lätt nås, sluta använda vac.

•Skruva ur laterals från det centrala laterala tornet. Skruva nya laterals i hålen runt laterala basen. Dra åt laterals för hand och gör inte mer än dra åt laterals eller de kommer att bryta. Noggrant fylla filtret med vatten och tillsätt sand tillbaka in i filtret, noga med att inte låta sanden direkt falla på de exponerade laterals. Montera ventilen dial och ansluta filtret till pool VVS.

Tips & varningar

  • Om du ersätter alla laterals inuti filtret kan du helt enkelt vänd filtret och dumpa ut befintliga sanden. Göra detta medan bra laterals existerar jag kommer att filtret bryta de goda laterals, emellertid.