Hur du ändrar bandsåg blad

Bandsaws är utformade för att skära rör och armeringsjärn i trånga utrymmen eller med stor precision. Inte överraskande, slits bandsåg bladen ut ofta. Ändrar en bandsåg blad är lätt; första gången du gör det kan dock lite krångligt eftersom, till skillnad från andra typer av sågklingor, en bandsåg blade är en slinga eller ett band som skall kunna monteras och justeras till korrekt spänning.

Instruktioner

•Kontrollera att bandsåg är urkopplad. Lägga den på sin sida så de två hjul vänd uppåt. På nästan alla modeller hjul täcker är vit eller silver; andra sidan av bandsåg är ventilerade och täckt med en röd eller blå plast hölje.

•Ta bort de skruvarna som håller hjulet täcker på plats. På vissa modeller finns det bara en center skruv, men din bandsåg kan vara olika. Noggrant undersöka hjulet täcket för att se till att du har tagit bort alla skruvar, sedan ta av varje omslag.

•Look överst på bladet och hitta guider---två uppsättningar av metall rullarna nära toppen av fallet precis vid varje hjul. Det finns en annan uppsättning guider längst ned. När du vet var de är, vrida ratten spännaren på toppen av fallet att släppa blade spänningen. Om du har en av modellerna med en nivå release på bakhjulet, driva det framåt.

•Ta bort gammal bandsåg bladet genom att dra ut från runt de två hjul och guide rullarna. När du håller det precis ovanför bandsåg, titta på bladets tänder (troligen de pekar framåt). Kom ihåg denna blade position för att hjälpa dig att installera din nya blad.

•Installera nytt bladet genom att vända borttagningsprocessen. Enkelt uttryckt bladet på plats och tryck ner runt de två hjul och genom de fyra uppsättningarna av guider. Se till att tänderna är riktade framåt. Justera spänningen. Byt ut locket och testa bandsåg.

Tips & varningar

  • Ta bort en bandsåg från en klippa som du har gjort, sätta sågen i backen och "walk" det av snittet. Försök inte att dra ut. Detta kommer att minska slitaget på bladet.
  • Aldrig kunde testa en bandsåg blade placering med hjulet omfattar off---om placeras fel bladet flyga ur sågen och orsaka allvarliga skador.