Hur bli av mögel

Mögel är en vanlig typ av svamp som kan vara djävulskt svåra att kontrollera. Det tenderar att samla in i badrummen och någonstans att fukt är närvarande. Inte bara är det fula, men det kan skada din egendom. Det innebär också en heath risk, särskilt för personer med allergi mot mögel.

Instruktioner

•Utvärdera problemet. Att bli av med lite mögel på badrum kakel är ingen stor sak. Hantera ett helt rum som har tagits över av det är en helt annan sak. Om mögelproblem är extrem, då slösa inte din tid. Ringa en professionell, som du kan sätta din hälsa i fara.

•Eliminate fukt källa först. Varhelst det är mögel, det finns fukt. Eliminera fukt och mögel kommer inte längre att kunna växa. Om problemet är i ett badrum, överväga att förbättra rummets ventilation. Om problemet är i ett annat rum, kontrollera om vattenläckor i angränsande rum och vinden eller rummet ovan. Om det inte finns några läckor, och du bor i en fuktig miljö, sedan överväga kör din luftkonditionering mer eller sätta i en avfuktare.

•Inköpt en klor blekmedel-baserade rengöringsvätska avsedd för att bli av med mögel. Din lokala affär eller rabatt butik ska ha olika eller produkter som finns i olika styrkor.

•Om mögel är på kakel, porslin eller injekteringsbruk, sedan helt enkelt applicera cleaner, låt det stå några minuter och torka bort.

•Om mögel är på tapeten, vara medveten om att blekmedel kan ta bort färgen. Om problemet är dålig, kan det vara nödvändigt att helt ersätta tapeten. Var noga med att bära skyddsglasögon och ansiktsmask (fått N-95) för det här jobbet.

•Mildew som har vuxit till gips kan vara särskilt lömsk. Om det är bara lite, då rengöring vätskor kan vara tillräckligt. Om det är deep-set, kan då det vara nödvändigt att ersätta den. Konsultera professionell. Måla inte eller tapet över skadade områden om du bli av med mögel först och eliminera fukt. I annat fall kommer att mögel finnas kvar förorenar luften du andas.

Tips & varningar

  • Ta bort mögel kan vara mycket farligt om det har spridit sig över ett stort område. Området bör vara väl ventilerat och skyddsutrustning bör bäras. Om problemet är svår (områden av mer än 10 kvadratfot omfattas), rådfråga en professionell snarare än att sätta dig i riskzonen.